• BIST 10218.58
  • Altın 2454.351
  • Dolar 32.2192
  • Euro 34.7005
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 21 °C

Hakkari'de 8 mart coşkusu sona erdi

Hakkari'de 8 mart coşkusu sona erdi
Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Grup Başkan Vekili Pervin Buldan, barış sürecine sonuna kadar destek verdiklerini belirtti.

Hakkari'de Demokratik Özgür Kadın Hareketi (DÖKH) üyesi kadınlar ve BDP Kadın Meclisi tarafından “8 Mart Dünya Emekçiler Kadın Günü” nedeniyle Bulvar Caddesi üzerinde bulunan parti binası önündeki otoparkta şenlik düzenlendi.

Video İzlemek İçin Tıklayın..........

BDP milletvekilleri kol kola girerek sahnede halay çekti. Burada Kürtçe konuşan Batman BDP Milletvekili Ayla Akat Ata, kadınların bu mutlu günlerini kutladıklarını belirterek, bütün kesimlerin barış sürecine destek vermelerini istedi.

BDP Grup Başkan Vekili Iğdır Milletvekili Pervin Buldan ise konuşmasının başında kadınlara Öcalan’ın selamını ileterek, Öcalan diyor ki, 'Kadını özgür olmayan bir toplum ve bir halk, asla özgür olamaz'. İşte bunun için bu alanları dolduran kadınları olarak İmralı'ya selam gönderiyoruz” dedi.

"BARIŞ SÜRECİNE DESTEK VERELİM"
Buldan, ”Asıl biz kadınlar biliriz nasıl dışlandığımızı yok sayıldığımız. Üzerimizdeki baskıları ve önümüzde engelleri en çok bu coğrafyada yaşayan kadınlar bilir. En çokta Kürt kadınları bilir çocukların nasıl katıl edildiği ve cezaevlerine gönderildiğini en fazla Hakkarili kadınlar bilir bu sistemde neler çektiğini, en fazla Hakkarililer bilir yıllarca sokağa çıkamamanın ve erkeğin egemenliğin altında kalmasını hiçbir eğlenceye gidememenin ve kendi ayakları üzerinde ve kendi sözünü söyleyememenin ne kadar acı olduğunu en fazla Hakkarili kadınlar bilir.

cocuk-8-mart.jpg

Artık çekilen bu bedellerin yerini artık barış şarkıları ve halayları gelsin, artık annelerimiz ağlamasın, gözyaşı dökmesin, çocuklarımız toprak altına girmesin. İşte bunun için başlatılan bu barış sürecine hep birlikte kadınlar olarak, gençler olarak Hakkari halkı olarak destek vermek gerektiğini, sayın Öcalan’ın arkasında olduğumuzu, onun içinde bulunduğu müzakere sürecinde onunla birlikte olduğumuzu buradan bir kez daha haykırıyoruz”

Barış süreciyle ilgili konuşan Buldan, "Öcalan’ın içerisinde bulunduğu bir süreçte Kürt halkı olarak, kadınlar olarak, gençler olarak onunla birlikte olduğumuzu ve bu süreçte de ona güç vereceğimizi, ona destek vereceğimizi bir kere daha haykırıyoruz.

Bu çözüm için 70 milyon Türkiye’de bulunan herkesten destek bekliyoruz. Sadece kadınlar ve gençler değil; aydınıyla, yazarıyla, sanatçısıyla, Kürdüyle, Türküyle, Ermenisiyle, Süryanısıyla, Lazıyla ve Çerkeziyle herkesin destek olmak zorundadır. Biz de burada barış sürecine destek verdiğimizi, sayın Öcalan’ı desteklediğimizi Hakkari’de belirtiyoruz. Kardeş kanın durması, annelerin acı çekmemesi, göz yaşlarını dindirmek için süreci sonuna kadar destekleyeceğiz”dedi.

CHP VE MHP’YE ÇAĞRI
Buldan, ”Burada CHP ve MHP’ye sesleniyoruz. Tarih bugünü yazacak, tarih barış sürecine kimlerin katkı verdiğini, kimlerin savaştan yana olduğunu bir gün yazacak. Barışa katkı ve destek verenler, barış sürecinde kendisini ortaya koyanlar tarihe altın harflerle ismini yazdıracak. Ama bu süreçte barışın karşısında olanlar savaştan yana olanlar, kandan beslenenler, kandan nemalananlar tarihe kara leke olarak adlarını yazdıracaklar.

MHP’nin de bu savaştan artık beslenmemesi gerektiğini bu savaşın hiç kimseye faydasının olmadığını bu savaştan sadece acıların yaşandığını, anaların ağladığını, gözyaşlarının sel olup aktığını MHP’de bilmelidir. Biz Hakkarililer olarak bu sürecin içinde olduğumuzu dimdik ayakta olduğumuzu ve sayın Öcalan’ın yanında olduğumuzu bir kez daha burada ifade ediyoruz” şeklinde konuştu.

Erkeklerin alınmadığı şenlikte il dışında gelen sanatçılardan Zelal Gökçe, Nurcan Değirmenci ve yerel sanatçılarsahnede yerlerini alarak birbirinden güzel Kürtçe şarkılar seslendirdi. Kadınlar ise, yöresel kıyafetleri ile alanı doldurdu. Şenlik olaysız bir şekilde sona erdi. Haber: Feyzullah Taş-Feyzullah Aksu-Necmi Ertuş-Serkan Kaya

8-mart-senligi-1.jpg

8-mart-senligi-2.jpg

8-mart-senligi-3.jpg

Bu haber toplam 8602 defa okunmuştur
  • Yorumlar 2
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    FEYZULLAH TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    SAVAŞ TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim