• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 22 °C

Hakkari'de Ahilik konferansı düzenlendi

Hakkari'de  Ahilik konferansı düzenlendi
Hakkari Esnaf Odaları Birliği ve İl Ticaret Müdürlüğünce organize edilen 36. Ahilik Haftası konferansı Vali Yardımcısı Berat Kasımoğlu Başkanlığında yapıldı.

 36. Ahilik Haftası konferansı Ticaret ve Sanayi Odasında d Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Burada konuşan Hakkari Esnaf Odaları Birliği Başkan Vekili ve Hakkari Şoförler Odası Başkanı Abdi Arslan, 36. düzenlenen Ahilik Haftası münasebetiyle bir arada olmanın mutluluğunu yaşadığını ifade ettiler.

Vali Yardımcısı Mustafa Berat Kasımoğlu'da  Ahiliğin önemine değinerek, programı düzenleyenlere teşekkür etti.

Kasımoğlu," Kültürümüzden, inancımızda daha büyük ilkeleri barındıran Ahilik gibi önemli bir konunun yeniden hatırlanması ve bugünkü ihtiyacımıza yönelik olarak yeniden değerlendirilmesi gibi önemli bir toplantıda birlikte olmanın mutluluğunu yaşıyorum.

Yüz yıllar öncesinde Anadolu'da toplumsal adalet ve toplumsal birliğin gelişmesi için mücadele veren Ahi Evran-ı Veli'nin önderliğinde gelişen Ahilik Teşkilatı baştan esnaflarımız olmak üzere, toplumun bütün kesimine haktan ve doğrudan yana olmayı ilke edinmiştir.

Dünyanın hiçbir ülkesinde , hiçbir medeniyetinde, esnaf ve sanatkarın bu kadar köklü bir geleneğe, bu kadar önemli bir vazifeye sahip olduğu görülmemiştir. Böyle bir kültüre ve camiaya sahip olmak, hem geçmişimiz, hem bugünümüz hem de geleceğimiz adına bir iftihar vesilesidir" dedi.

Programda söz alan Hakkari Müftüsü İsmail Fakirullahoğlu ise Ahi'nin kardeşlikten gelen İslam Dinine Uygun bir yaşam tarzı olduğu mesajını verdi.

Yılın Ahisi tekstil alanında Aynur Kanat, Yılın Kalfası Naziye Işık Moda Tasarım, Yılın Çırağı ise Öodelist Cennet Çiftçi seçildi.

Ahilik ile ilgili belgeselinin izletildiği programda Hakkari'de yılın ahisi, kalfası ve çırağı seçilen isimlere plaket ve belge takdim edildi.

Hakkari'deki Ahilik haftası programına, kurum amirleri, sivil toplum örgütü temsilcileri, esnaf ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: İl sesi Gazetesi

7-001.jpg5-001.jpg9.jpg2-001-005.jpg12.jpg

Bu haber toplam 1258 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim