• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C

Hakkari'de altyapı rezaleti

Hakkari'de altyapı rezaleti
Hakkari’de sel felaketi nedeniyle tahrip olan kanalizasyon şebekelerinin halen onarılmaması mahalle sakinlerini zor durumda bıraktı.

Haber: Feyzullah Taş - 27 Haziran tarihlerinde meydana gelen sel felaketinde dere yataklarının taşması sonucu 40 ev kullanılamaz hale gelirken birçok bağ ve bahçe ise sel suları altında kalmıştı. Berçelan yolunda bulunan kanalizasyon şebekeleri de meydana gelen sel ve toprak kaymasından dolayı tahrip olmuştu. Aradan uzun zaman geçmesine rağmen ilgili kurum tarafından kanalizasyon şebekesinin onarılmaması mahalle sakinlerini evlerine hapis etti. Çevreye yayılan pis kokulardan dolayı dışarı çıkamayan aileler ilgili kurumları göreve çağırdılar.

Berçelan Mahallesi sakinlerinden Hasan Öztunç ve Nihat İncin, evleri dere yatıklarında bulunan ailelerin çevreye saçılan pis kokulardan dolayı dışarı çıkamadıklarını belirttiler. Mahalle sakinleri, ”Sel felaketinde birçok ev, bağ ve bahçeler zarar gördü. Mahalle içinde geçen kanalizasyon şebekeleri de tahrip oldu. Dışarı sızan lağım suları bir süreden beridir ilgili kurumların gözü önünde dere yatağına dökülüyor. Söz konusu mahalle yolunda ise günde yüzlerce kişi geçiyor. Biz mahalle sakinleri olarak pis kokulardan dolayı dışarı çıkamadığımız gibi yolda geçen birçok kişi ise bu kokulardan etkileniyor. Ramazan ayına girdiğimiz bu günlerde ilgili kurumların kanalizasyon şebekesini onarmaması ve bizleri pis kokularla baş başa bırakmasını kabul edilemez bir durumdur. Bu rezalete biran önce son verilmesi gerekir” şeklinde konuştular.

BELEDİYEDEN AÇIKLAMA
Hakkarihabertv.com muhabirinin görüştüğü Belediye Başkanlığı Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü yetkilileri ise, ilginç açıklamalarda bulundular. Yetkililer ”Bildiğiniz gibi 27 Haziranda bir sel felaketi yaşandı. Bundan dolayı Berçelan mahallesinin kanalizasyon şebekeleri tahrip oldu. Lağım suları yola ve daha sonra da dere yatağına dökülmeye başlandı. Hatların onarılması için DSİ tarafından dere yataklarına istinat duvarlarının yapılması gerekir. İstinat duvarları yapılmadan kanalizasyon şebekesini onarmamız mümkün değil. Bu sıkıntıyı gidermek için İl Afet Acil Durum Müdürlüğü ve DSİ’ye raporlar verdik. Dere yataklarındaki istinat duvarları yapıldığı takdirde kanalizasyon şebekeleri de yeniden onarılacağını” ifade ettiler.

altyapi-1.jpg

altyapi-2.jpg

altyapi-3.jpg

Bu haber toplam 2829 defa okunmuştur
  • Yorumlar 5
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim