• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C

Hakkari'de Atatürk, Minnet ve Özlemle Anıldı

Hakkari'de Atatürk, Minnet ve Özlemle Anıldı
Hakkari'de Cumhuriyetin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk vefatının 85’inci yıl dönümünde Hakkari'de düzenlenen törenle anıldı.

Hakkari’de, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete irtihal edişinin 85'inci yıl dönümü dolayısıyla, Vali ve Belediye Başkan Vekili Ali Çelik’in teşrifleri ve il protokol üyelerinin katılımlarıyla anma etkinlikleri düzenlendi.

"10 Kasım Atatürk'ü Anma Haftası" etkinlikleri, Valilik binası önünde bulunan Atatürk Anıtı’na, Valilik, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığı çelenkleri sunulmasıyla başladı. Mustafa Kemal Atatürk'ün, hayata gözlerini yumduğu 09.05'te, sirenler çalarken, iki dakikalık saygı duruşunda bulunuldu ve akabinde İstiklal Marşı okunarak Bayrağımız yarıya indirildi.

Anma etkinlikleri, İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde, Atatürk Anadolu Lisesi ve Güzel Sanatlar Lisesi tarafından hazırlanan programla Halk Eğitimi Merkezi Konferans Salonu'nda devam etti. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programda, günün anlam ve önemini belirten konuşmanın ardından, öğrenciler koro eşliğinde, Atatürk’ün sevdiği şarkıları seslendirip şiirler okudular.

Konuşma ve şiirlerde, Atatürk’e olan sevgi ve saygı, bir kez daha dile getirildi. Öğrenciler tarafından icra edilen “Bir Ömrün Hikayesi” adlı oratoryo gösterisi, programa katılan il protokolü başta olmak üzere herkesten büyük beğeni toplarken, “Atatürk’ün Hayatı” konulu sinevizyon ve “10 Kasım Son Yolculuk” adlı tiyatro gösterisi de anma gününde, izleyenlerde, önemli bir iz bıraktı.

Yarışmalarda dereceye girenlere, ödüllerinin takdim edilmesinin ardından,  Valimiz, programın düzenlenmesinde emeği geçen öğretmen ve öğrencileri tebrik etti. Akabinde, İl Milli Eğitim Müdürü Nurettin Yılmaz, Halk Eğitim Merkezi usta öğreticisi tarafından yapılan Atatürk Portresi’ni, Vali Ali Çelik’e, takdim etti.

Halk Eğitim Merkezi usta öğreticileri ile kursiyerlerinin yaptığı “Atatürk ve 10 Kasım” sergisi, Sayın Valimiz ve il protokolü tarafından büyük beğeniyle gezildikten sonra program sona erdi.

Törene Vali Ali Çelik, Yüksekova 3. Piyade Tümen Komutanı Tümgeneral Mehmet Yasin Kalın, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Necip Çarıkcıoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Harun Harun Ünlüsoy,  Vali Yardımcıları Mustafa Berat Kasımoğlu, Furkan Berber,  Buğra Karadağ, İl Emniyet Müdürü İdris Yılmaz, AK Parti İl Başkanı Av. Zeydin Kaya, MHP İl Başkanı Fatih Öztepe, CHP İl Başkanı Nazım Demir, Durankaya Belediye Başkanı İsmail Demirci, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Nazif Tatlı,  kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Hakkarihabertv.com

vali-1-007.JPGvali-2-010.JPGvali-3-009.JPG

img-1163.JPGimg-1166.JPGimg-1171.JPGvali-4-003.JPGvali-5-002.JPGimg-1186-001.JPG
 

Bu haber toplam 1014 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim