• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C

Hakkari'de bakanlara alkışlı karşılama

Hakkari'de bakanlara alkışlı karşılama
Hakkari’de ziyaretlerini sürdüren Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, belediye binasına gelişlerinde alkışlar ve Kürtçe olarak, "Hoş geldiniz" sözleri ile karşılandı.

Hakkari Valiliğinin ardından Bulvar Caddesi üzerinde bulunan belediyeye gelen bakanlar, binanın önünde kalabalık bir grup tarafından karşılarla karşılandı. Belediye Başkanını Fadıl Bedirhanoğlu, Bakanları, "Xerhatın" (Hoş geldiniz) diyerek karşıladı. Bakan Şimşek ise Başkan Bedirhanoğlu’na Kürtçe cevap vererek, “Allah razı olsun, nasılsınız, iyi misiniz?” dedi.

Başkanla tokalaşan bakanları bekleyen kalabalık ise yaşanan tabloyu uzun süre alkışladı. Bakanlar, Başkan Bedirhanoğlu’nun makama geçerek bir süre sohbet etti. Başkan Fadıl Bedirhanoğlu, bakanlara Hakkari’ye ziyaretlerinden dolayı memnun olduğunu belirterek, “Hakkari görünmeden anlaşılmayan bir ildir. Hakkari’ye gelen bakanları burayı görüp ona göre değerlendirilmesini diliyoruz. Daha önce de bakanlar geldi, sizin gelmeniz bizi sevindirmiştir.

Hakkari’yi anlatmak biraz zor, etrafı dağlarla haşır neşir olmuş zorlu bir coğrafyadır. Türkiye’de benzeri olmayan bir ildir. Türkiye’de en çok sorunları ve ihtiyaçları olan, geri bırakılmış bir ildir. Bize göre Hakkari’ye üvey evlat muamelesi yaptığını görüyoruz. Hakkari ağır bir kış geçirdi, merkezde 2 metre kar vardı. İşadamlarının verdiği araç desteği olmasaydı bunun altından kalkamazdık. Onlarca iş makinesi ile çalışarak bu işin altında kalktık” dedi.

  Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, güzel karşılamadan dolayı Başkan Bedirhanoğlu’na teşekkür ederek, “Yeni Milli Eğitim Bakanı oldum. İlk ziyaret ettiğim yerlerden biri Konya, diğeri de Hakkari’dir. Biz bütün Türkiye genelinde ama özelikle ihtiyaçları daha fazla olan Hakkari gibi illere öncelik veriyoruz. Zaten o yüzden bugün buradayız. Buraya eğitim sorunlarını yerinde görmek ve çözmek için geldik. İnşallah bir dahaki seferde geldiğimizde buradaki başarılarımızı konuşacağız. İnşallah Hakkari bundan sonra daha güneşli günler görecektir. Bunu da hep birlikte göreceğiz” şeklinde konuştu.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ise, Bedirhanoğlu’na misafirperverliğinden dolayı teşekkür ederek, “Eğitim için gerekli kaynakları harcıyoruz. Bu bölge inşallah hızlı bir şekilde kalkınacaktır. Karla mücadelede geçen yıllarda birçok illerdeki özel idarelere kaynak gönderdik. Belediyelerimize de aslında merkezi bütçeden gönderilen kaynaktan hiçbir şekilde ayrım söz konusu olamaz çünkü biz göndereceğimiz kaynağın 80 lirasını kişi başına gönderiyoruz.

Geriye kalan 20 lirasını sosyo-ekonomik gelişmiş endeksine gönderiyoruz. Hakkari bu anlamda yine sosyo-ekonomik gelişmiş endeksinde aşağılarda olduğu için bir anlamda olumlu bir yansıması da olabilir.

Belediye Başkanının sıkıntılarını not ettik, özellikle karla mücadele boyutunu değerlendireceğiz. Birçok ilimizin bu bölgede karla mücadelede alanında bu yönden talepleri var.

Bu bölgeye huzur ve barış gelmeden buralarda istihdam oluşturmamız, yatırımı getirmemiz ve ticareti geliştirmemiz zor. Kardeşliğimizin, birliğimizin ve beraberliğimizin pekiştireceği bir sürecin tabii ki başındayız. Bunda başarılı olursak ben inanıyorum ki bu bölgenin insanları çalışkandır. İnşallah bu sorunları hep birlikte çözeceğiz. Bu bölgenin barışa, huzura ihtiyacı var. Bunu sağlarsak sıkıntıların büyük bir kısmını aşarız. Temel hak ve özgürlükler anlamında demokrasimizin standartları anlamında da daha iyisini amaçlıyoruz ve bunun çabası içersindeyiz” şeklinde konuştu. Yapılan konuşmaların ardından görüşme basına kapalı olarak devam etti. Haber: Feyzullah Taş (İHA)
bakanlar-1.20130227153953.jpg

bakanlar-2.jpg

Bu haber toplam 5771 defa okunmuştur
  • Yorumlar 18
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim