• BIST 10045.74
  • Altın 2412.19
  • Dolar 32.2444
  • Euro 34.5848
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 12 °C

Hakkari'de barış sürecine destek

Hakkari'de barış sürecine destek
İnsan Hakları Derneği (İHD) Hakkari Şube Başkanı İsmail Akbulut, Öcalan şahsında başlatılan barış sürecinin daha iyi ilerlemesi için üzerlerine düşen her türlü görevi yerine getireceklerini belirtti.

Cumhuriyet Caddesi üzerindeki KESK Şubeler Platformu binasında bir araya gelen Emek ve Demokrasi Platformu üyeleri, barış süreci ile ilgili bir basın açıklaması yaptılar. Basın açıklamasını okuyan İHD Hakkari Şubesi Başkanı İsmail Akbulut, insanlık tarihine beşiklik etmiş bu toprakların yıllardır süren savaş ve yanlış politikalar sonucunda derin acılarla yüz yüze kaldığını söyledi.

Akbulut, “Bu topraklar bin bir çeşit renk ve sayısız çiçek bulunan bir bahçeye benziyordu. Maalesef yanlış uygulamalar ve tekçi yaklaşımlar bugün birçok halkın ve farklı din mensubunun ülkemizi terk etmelerine ve kalanların asimile edilerek kendi öz benliklerinden uzaklaşmalarına neden olmuştur.

Coğrafyamız büyük acıların ve ıztırapların yaşandığı bir dönemden çıkışını sağlayacak Sayın PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın çağrısı ve sonrasını, PKK’nın sınır dışına çekilmesiyle normalleşmeye doğru ilk adımını atmış olacağına inanıyoruz. Yalnız, sağlıklı ve kayıp verilmeden bir geri çekilmenin olabilmesi için TBMM’nin sürece dahil edilmesi ve meclis tarafından başta Hakikatleri Araştırma Komisyonu ve süreci destekleyecek çalışmaları yürütecek komisyonların oluşturulması gerekmektedir” dedi.

  “BARIŞ DİLİNE İHTİYACIMIZ VARDIR”
  30 yıldır süren savaşın Türkiye’nin büyük sorunlarını ve çözüm yollarını net bir şekilde gözler önüne serdiğinin tanıkları olduğunu belirten Akbulut, “30 yıldır süren savaşın büyük tahribatlar oluşturduğunu da görmekteyiz. Bu tahribatların giderilmesi için en başta barış diline ihtiyacımız vardır. Karşılıklı restleşmeden ziyade halkları sürece katacak, bütün kesimleri kucaklayacak bir yol, yöntem gerekmektedir. Bu amaçla oluşturulan ‘Akil İnsanlar’ komisyonunun tüm yetersizlik ve eksikliklerine rağmen bağımsız ve vicdani olarak sorunlara yaklaşımlarının olumlu olacağı kanaatindeyiz” diye konuştu.

  “ÖCALANIN CEZAEVİ KOŞULLARI GÖZDEN GEÇİRİLMELİDİR”
  Abdullah Öcalan’ın cezaevi koşullarının gözden geçirilmesi ve sürece daha aktif katılmasının koşullarının oluşturulması gerektiğini dile getiren Akbulut, “KCK adı altında yürütülen ve binlerce siyasetçi ve sendikalının yargılandığı davaların bir an önce sonuçlandırılıp ve demokratik siyaset sürecine aktif katılmalarının önü açılmalıdır. Bunun sürece olumlu katkı yapacağı inancındayız.

Hakkari Emek ve Demokrasi Platformu olarak 8 Nisan tarihinden bugüne Dicle Üniversitesi’nde süren olaylar bizi derin kaygılandırmaktadır. Ayrıca Roboski Katliamı sonrası uzun süre halktan gerçekleri kaçırmanın ve gizlemenin raporu geçen günlerde tamamlandı ve şunu net belirtmek isteriz ki; başta Roboski halkı ve tüm Türkiye halkları bir kez daha katledilmişlerdir.

Yeni başlatılan bu süreçte bu gibi olumsuz gelişmelerin katkı sunmayacağı kanaatindeyiz. Hakkari Emek ve Demokrasi Platformu olarak Sayın Öcalan şahsında başlatılan barış sürecini desteklediğimizi ve sürecin daha iyi ilerlemesi için üzerimize düşen her türlü görevi yerine getireceğimizi kamuoyu önünde bir kez daha deklere ediyoruz” şeklinde konuştu. Haber: Feyzullah Taş (İHA)


 

Bu haber toplam 2630 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim