• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 18 °C

Hakkari'de "Bilişimde Zirve" toplantısı

Hakkari'de "Bilişimde Zirve" toplantısı
Hakkari'ye 81 farklı ilden gençler geldi. Hakkari'ye gelmenin mutluluğunu yaşayan gençler buraya hayran kaldıklarını belirttiler.

Hakkari Ati ve Gençlik Spor Kulübü Derneği koordinasyonunda AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkez Başkanlığı ve Hakkari Valiliği, Hakkari İl Özel İdaresi ve Habitat Kalkınma ve Yönetişim Derneği ortaklığında “Bilişimde Zirve” adı altında düzenlenen ve 4 gün serecek olan toplantıya Türkiye’nin farklı illerinden 81 genç katıldı.

ati-2.20120421133552.jpg

Sabah saatlerinde Şenler Otelinde ilk startı verilen toplantıya Hakkari Valisi Muammer Türker, İl Emniyet Müdür Yardımcısı Cemil Durmuş, Ticaret ve Sanayi Odası (HATSO) Meclis Başkanı Cemal Erip, Gazeteciler Cemiyeti Başkan Vekili Feyzullah Taş ve Türkiye’nin değişik illerinden gelen 81 genç katıldı. Burada günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan Hakkari Ati ve Gençlik Spor Kulübü Derneği Başkanı İdris Ağacanoğlu, 81 farklı ilde bulunan gençlere yönelik gerçekleştirdikleri duyuru sonucu Edirne’den Ardahan’a, Antalya’dan Ordu’ya, İzmir’den Iğdır’a ülkenin dört bir yanından 81 gencin toplantıya katıldığını belirtti. Ağacanoğlu, ”Hakkari’de gerçekleştirilin ilk Türkiye düzeyli toplantı olma özelliğini taşıyan zirvede, çevre konusunda gerçekleştirilecek atölye çalışmaları sonucunda gençlerin katkısıyla toplantı sonucu bildirgesi hazırlanacaktır. Ayrıca zirve sonrasında Türkiye’ni 81 ilinde eş zamanlı olarak “Yeşil Bilişim' konulu gençlik çalışmaları gerçekleştirilecektir” dedi.

Hakkari Valisi Muammer Türker ise, Türkiye’nin farklı illerinden gençleri bir araya getirenlere teşekkür ettiğini belirtti. Türker, ”Hakkari’nin ve Türkiye’nin nüfus yapısına bakarsak bu bize nasıl bir yol izlememiz gerektiği konusunda fikir veriyor. Türkiye’de yaş ortalaması 28,5 civarında. Buna göre, gelişmiş dünyanın Avrupa’nın yaş ortalamasına göre genç bir nüfusa sahibiz.

ati-1.20120421133629.jpg

Hakkari’ye bakarsak bu çok daha düşük. Hakkari’ deki yaş ortalaması 19,5 civarındadır. Bu ne demek genç bir nüfusumuz var. Eğitim sektörünü ciddi şekilde ihtiyaç duyan, yönlendirmenizi ihtiyaç duyan ekonomik faaliyetlere henüz çok fazla girmemiş dolayısıyla devletin sivil toplumun ve ailelerin desteğine daha fazla desteği ihtiyaç duyan genç bir potansiyele sahipsiniz” dedi.

Kayseri’den Hakkari’ye gelen Seda Yazgan, İzmir’den gelen Sevim Karasongur ve Batman’dan gelen İzzettin Ete, Hakkari’nin basında anlatıldığı gibi bir yer olmadığını, tam tersine insanların sıcak kanlı ve misafirperver olduklarını söylediler. Gençler, ”Hakkari göründüğü gibi değil. Bir ön yargı olsa bile burayı gördükten sonra o ön yargılar yıkıldı. Herkes gelip Hakkari’yi gördükten sonrada ön yargılar yıkılacaktır. Bizler Hakkari’ye gelirken biraz tedirgin olduk. Çünkü burada toplumsal olaylar çok oluyor. Şimdi buradayız, iyi ki gelmişiz. Faklı bir coğrafyadan olduğumuz için mutluyuz. Yorucu bir yolculuk olsa bile Hakkari’de olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Buradan gittikten sonra Hakkari’nin medyada anlatıldığı gibi olmadığını arkadaşlarımıza anlatacağız” şeklinde konuştular.

ati-3.20120421133720.jpg

Batıda gelen gençler otelin duvarlarında bulunan Hakkari’nin doğa harikası resimlerinin yanında hatıra fotoğrafı çektirerek, Hakkari’nin bu güzelliğini illerine giderken arkadaşlarına anlatacaklarını belirttiler.

 

 

ati-4.jpg

ati-5.jpg

ati-6.jpg

ati-7.jpg

Bu haber toplam 4898 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim