• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 20 °C

Hakkari’de binlerce kadın “Özgecan Aslan” için yürüdü

Hakkari’de binlerce kadın “Özgecan Aslan” için yürüdü
Hakkari Belediyesi Bınevş Kadın Merkezi, bugün Hakkari'de Özgecan Aslan için kitlesel bir yürüyüş düzenledi.

Hakkari Belediyesi Bınevş Kadın Merkezi, Mersin'in Tarsus ilçesinde kaybolduktan sonra Tarsus-Ankara karayolu Çamalan köyündeki Cin Deresi'nde cesedi yakılmış halde bulunan 20 yaşındaki üniversite öğrencisi Özgecan Aslan için yürüyüş ve basın açıklması düzenledi.

video.20111002184103.jpg

Hakkari Belediyesi Bınevş Kadın Merkezinin düzenlediği yürüyüşe Belediye Eş Başkanı Dilek Hatipoğlu, HDP İl Eş Başkanı Zeynep Besi Dara, Kent Konseyi Eş Başkanı Perihan Kahraman, DBP İlçe Eş Başkanı Cevahir Çiftçi Belediyesi Meclis Üyeleri, Sivil Toplum Kuruluşları, öğrenciler ve binlerce vatandaş katıldı.

Belediye binası önünde toplanan binlerce kadın  ''Tecavüzcüler idam edilsin, Özgecan Aslan isyanımızdır,kadına şiddete hayır,taciz ve tecavüzü kınıyoruz, erkek vuruyor devlet koruyor'' şekliden sloganlar atan kadınlar Özgecan Aslan'ın fotoğraflarını yakalarına takarak ellerinde değişik pankartlar ile çevre yoluna doğru yürüyüşe geçtiler. Hastane kavşağından pagan caddesine doğru yürüyüşe devam eden kadınlar Altay caddesinden belediye binası önüne gelerek basın açıklaması yaptılar.

Burada basın açıklamasını okuyan Bınevş Kadın Merkezi Koordinatörü Özgül Doğan,  Kadın cinayetlerinin, istismarın, taciz, tecavüz ve şiddetin arttığı bir dönemde yaşamaktayız. Son olarak tüm dünyayı da etkileyen Özgecan'ın  olayı bizi derinden sarsmıştır. Bu vahşetin asıl suçluları hiyerarşik ve iktidarcı eril zihniyetin ta kendisi olduğunu söyledi.

Doğan," Bugün devletin başında bulunan cumhurbaşkanı kadın erkek eşitliği fıtrata ters diyorsa, yine bu devletin bakanı çıkıp hamile kadınlar dışarda dolaşması uygun değil diyorsa, tecavüzcü, kürtaj yaptıran tecavüz kurbanından daha masumdur diyen milletvekili, tecavüze uğrayan doğursun gerekirse devlet bakar diyen sağlık bakanı, anası tecavüze uğramışsa neden çocuk ölsün anası ölsün diyen belediye başkanı varsa söylenecek başka bir söz kalmamıştır bu ülke için. Bu zihniyetler devletin başında olduğu sürece kadınların böylesi vahşi ve insanlık dışı uygulamalara maruz kalmasına şaşmamak gerekir.

Biliyoruz ki kadını kendi aleminde bir yem olarak gören kadını özgür haliyle bir birey olarak görmeyen bu kara, yobaz bağnaz anlayış devam ettikçe bu vahşiliklerle her daim karşılaşmamız ne yazık ki hep mümkün olacaktır.
Biz kadınlar sokaklara çıkarak, erkek şiddetine karşı artık yeter diyen bir tutum alarak, erkek terörünü durdurabiliriz. Bugüne kadar sürekli kadına ne yapması gerektiğini, nasıl yaşaması gerektiğini tarif edenler artık susmalılar. Bu kadar kışkırtılmış erkeklik saldırganlığı ortada dolaşırken kadını terbiye edilme yaklaşımından vazgeçilsin.

Terbiye etmek istiyorlarsa canavarlaşmış erkek zihniyetini terbiye etsinler!
Toplumun ahlaki, politik temelde özgürleşmesi ve demokratikleşmesi kadın özgürlüğünden geçmektedir. Eril zihniyetin bu insanlık dışı uygulamalarının son bulması için vicdan sahibi herkesin ayağa kalkıp haykırması gerekir. 
Buradan bir kez daha duyuralım Özgecan arkadaşımız öldürülen ilk kadın değildir, ama son olması için var gücümüzle mücadele edeceğiz.

Özgecan’ın hesabını kadınlar sokaklarda soracak. Kadın cinayetlerinin son bulması ve kadın eksenli demokratik-eşit bir toplumsal yaşamı gerçekleştirene kadar biz kadınlar mücadelemize devam edeceğimizin sözünü vermekle beraber, Özgecan’ın ailesine başlığı ve sabır diliyoruz. Özgecan arkadaşımıza Allahtan rahmet dileriz, Mekanı cennet olsun.'' dedi.

Yapılan açıklamanın ardından kadınlar sesiz bir şekilde dağıldı.Hakkarihabertv.com

1-003.jpg3-001.jpg4-001.jpg4-001.jpg6-001.jpg

7-001.jpg8-001.jpg

Bu haber toplam 5675 defa okunmuştur
  • Yorumlar 4
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim