• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 19 °C

Hakkari'de bir hastaya yapay damar takıldı

Hakkari'de bir hastaya yapay damar takıldı
Hakkari Devlet Hastanesi’nde görevli Operatör Dr. Doğan Yetüt, her iki bacağında yürüme ve ağrı şikayetlerinin yanı sıra hipertansiyon ve koroner arter hastalığı bulunan 53 yaşındaki bir hastayı takip ettiklerini söyledi.

Hastanın daha önce böbrek taşı nedeniyle sol böbreğinin ameliyatla alındığını ayrıca damar hastalıkları nedeniyle karındaki aort damarından her iki kasığa uzanacak şekilde sentetik damar kullanılarak baypas ameliyatı olduğunu ifade en Yetüt, yapılan tetkikler sonucunda her iki kasıktan bacağa giden damarlarda tıkanıklık olduğunu tespit ettiklerini belirtti. 

 Hastanın mevcut riskli hastalıkları ve damar yapısını değerlendirerek hastaya HİBRİT ameliyat planladıklarını ifade eden Yetüt, “Hastamızın, sağ bacağındaki damar tıkanıklığının anjiyoya uygun olmadığını ve ameliyatla açılabileceğini ve diğer bacağın anjiyo için uygun olduğunu değerlendirip karar verdik.

 Daha hızlı ve daha az komplikasyon için her iki bacağa aynı seansta hastayı uyutmadan belden uyuşturarak, hasta ile iletişim halinde önce ameliyata alınıp sağ bacağına sentetik damar ile baypas yaptıktan sonra hasta, ameliyathane ile bitişik olan anjiyo birimine alındı. Hastanın diğer bacağına kesi yapmadan böbrek için zararlı olan kontrast ilacını daha az vererek kapalı olan diğer bacağındaki damarı anjiyo ile açtık.

 İşlem sonrası hasta yoğun bakım ihtiyacı olmadan kalp ve damar cerrahisi servisine alındı. 2 gün serviste takip edildikten sonra herhangi bir komplikasyon yaşanmadan hastanın şikayetleri tamamen geçerek hasta şifa ile taburcu edildi.” 

Bunun Hakkari'de bir ilk olduğunu söyleyen Yetüt, hem cerrahi hem de kardiyolojik girişimsel yöntemle gerçekleştirdikleri bu operasyonun Hakkari’de bir ilk olduğuna dikkati çekti.

Yetüt," Son yıllarda damar hastalıklarının tedavisinde geleneksel yöntemlere ek olarak tercih edilen hibrit ameliyatlar, Türkiye'de önemli bir tıbbi gelişimi temsil ediyor. Hibrit yöntemler, açık cerrahi ve anjiyo işlemlerini birleştirerek daha karmaşık vakalara müdahale etme avantajı sunuyor ve bu alandaki başarılar giderek artıyor. Hibrit ameliyatlar, hasta iyileşme süreçlerini hızlandırarak ve daha az invaziv bir tedavi yaklaşımı sunarak, hastalara daha kısa sürede sağlıklarına kavuşma fırsatı tanıyor.

 Sağlık Bakanlığı, Türkiye'nin sağlık sektöründeki kilit rolünü güçlendirmek adına neredeyse tüm yeni kurulan hastanelerde hibrit ameliyathaneler oluşturarak önemli bir etki yaratmıştır. Hakkari’de ameliyathane ve anjiyo ünitemiz imkanları sayesinde kalp cerrahisi dışındaki bütün damar hastalıklarını tedavi etme şansı buluyoruz.

Hiçbir hastamızı başka birimlere sevk etmiyoruz. Çalışmalarını yürüttüğümüz çok yakın zamanda kurmayı planladığımız kalp merkezi ile kalp cerrahisi ihtiyacı olan bütün hastaları merkezimizde ameliyatını gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Ayrıca hastanemizde kurulacak olan kalp merkezi birimi ile hibrit ameliyathane zeminlerinin kurulması ve geliştirilmesini hedefliyoruz” dedi. Hakkarihabertv.com

cdd46eb5-6246-432f-9bd5-5af1859dfe04.jpg
 

Bu haber toplam 6268 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim