• BIST 10082.77
  • Altın 2430.881
  • Dolar 32.3957
  • Euro 34.7576
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 15 °C

Hakkari'de çocuk kütüphanesi açıldı

Hakkari'de çocuk kütüphanesi açıldı
Hakkari Valiliği Proje Ofisi ile Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından yürütülen “Bilgiye Dokunan Minik Eller” projesi kapsamında oluşturulan çocuk kütüphanesi törenle hizmete açıldı.

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nde hizmete giren Bilgiye Dokunan Minik Eller Çocuk Kütüphanesi’nin açılışına Vali Necmettin Kalkan, yardımcıları Cumhur Duran, Cengiz Erdem, Mustafa Temiz ve Hüseyin Sayın, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Bahadır, Dağ ve Komando Tugay Komutanı Muzaffer Sönmez, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Yavuz Özfidan, İl Emniyet Müdürü Resul Holoğlu, İl Kültür ve Turizm Müdürü Emin Özatak, kamu kurum ve kuruluş amirleri ile öğretmen, öğrenci ve çocuklar katıldı.

Açılışta konuşan Vali Yardımcısı Cumhur Duran, SODES projelerinin bilgiye, insana, topluma ve kültüre ne kadar nüfus ettiğini burada müşahede ettiklerini belirterek, “SODES kapsamında bugüne kadar yapılan bütün projeler hem öğrencilerimize hem de dezavantajlı gruplara ciddi hizmetler sağladı ve sağlıyor.

Ben bu işi ve kaynağı bize ayıran Kalkınma Bakanlığımıza ve bugüne kadar bu projelerimize destek veren Sayın Valimize teşekkürlerimizi arz ediyorum. Bu projelerin hayata geçmesinde emeği geçen tüm kurum amirlerine de teşekkür ediyorum” dedi.

 İl Kültür ve Turizm İl Müdürü Emin Özatak ise, bu proje ile hizmete giren çocuk kütüphanesinin çocuklara büyük fayda sağlayacağını ifade etti. Valilik proje ofisi ile birlikte yürüttükleri proje kapsamında oluşturulan kütüphanenin tamamlanarak çocukların kullanımına hazır hale getirildiğini dile getiren Özatak,

“Bu projemiz Kalkınma Bakanlığı’nca desteklenmektedir. Bu proje ile amacımız, çocuklarımızı erken yaşlardan itibaren kütüphaneye alıştırmak, aileleri ile iletişim kurarak kitap, kütüphane, okuma alışkanlığı ve okuma sevgisini kazandırmaktır.

Böylece çocukları yaşam boyu öğrenme ve okur yazarlık becerileri ile donatarak, onların topluma katılımlarını ve katkıda bulunmalarını sağlamaktır. Çocuk kütüphanemiz 100 metrekarelik bir salon ile çocuk oyun odasından oluşmaktadır.

İçinde çocukların ilgi ve algılarına yönelik her türlü kitap ile dergi, broşür, çizgi romanlar, CD, DVD, oyuncaklar ve benzeri eğitici materyaller bulunmaktadır. Kütüphanemiz hafta içi her gün mesai saatleri dahilinde çeşitli eğitici programlarla hizmet verecektir” şeklinde konuştu. 

Yapılan açılış konuşmalarının ardından Vali Necmettin Kalkan, Dağ ve Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Muzaffer Sönmez ve Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Bahadır ile birlikte açılışını yaptığı çocuk kütüphanesini gezdi.

En çok kitap okuyan öğrencilere çeşitli hediyeler veren Vali Kalkan ve beraberindekiler, daha sonra kütüphanede bulunan çocuklara karanfil dağıtarak onlarla bir süre sohbet ettiler. Haber: Çetin Alpsar (İHA)

normal.20140320163705.jpg

 

Bu haber toplam 3751 defa okunmuştur
  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim