• BIST 10093.82
  • Altın 2428.149
  • Dolar 32.3702
  • Euro 34.6846
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 15 °C

Hakkari’de Cumhuriyet Bayramı coşkusu

Hakkari’de Cumhuriyet Bayramı coşkusu
Hakkari’de "29 Ekim Cumhuriyet Bayramı" coşku içinde kutlandı.

Cumhuriyetin 96. yılı kutlamaları Vali Başkan Vekili İdris Akbıyık makamında tebrikleri kabulüyle başladı. Tebrik kabulünün ardından kutlamaları Merzan Şehir Stadyumunda devam etti.

Kutlamalarda yerini alan Hakkari Aşçılar ve Pastacılar Derneği Necmettin Kurt ve ekibi öğrencilere helva ikramında bulundu.

Vali Akbıyık’ın öğrencilerin ve halkın bayramlarını kutlamasından ardından saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunması ile program devam etti.


FOTOĞRAFLARI GÖRMEK İÇİN TIKLAYIN


Burada günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan Vali Akbıyık, Milletimizin tarihte eşi benzeri görülmemiş kahramanlık destanları yazarak gerçekleştirdiği milli mücadelenin sonunda kurduğu Cumhuriyetimizin 96. Yıldönümünü büyük bir coşku ve sevinç mutlulukla kutluyoruz bugün bizim en büyük bayramımız hepimize kutlu olsun dedi.



Kutlamalar değişik okullardaki öğrencilerin şiir okuması ve okulların geçit töreni ile sona erdi.  Tören sonunda Vali Akbıyık, Cumhuriyet Başsavcısı İsmet Çınar, Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanı Hamdi Ünal Akmeşe tarafından kültürel ve sportif faaliyetlerle katılan öğrencilere değişik hediyeler verildiler.

Kutlamaları Vali İdris Akbıyık, Vali Yardımcıları Aziz Gölbaşı, İdris Koç, Cumhuriyet Başsavcısı İsmet Çınar , Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanı Hamdi Ünal Akmeşe, Hakkari Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Pakiş, Milli Eğitim Müdürü Bilal Gür,

Gençlik ve Spor İl Müdürü Reşit Güldal, Hakkari Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği Başkanı İbrahim Adıyaman, Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı Hakkari Şube Başkanı ve Hakkari Gaziler ve Şehit Aileleri Derneği Başkanı Abdurrahman Er, Güvenlik Korucuları Şehit ve Gazi Aileleri Dernek Başkanı Emrullah Kaya, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Haber: Feyzullah Taş

 

Bu haber toplam 2648 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim