• BIST 10208.65
  • Altın 2395.066
  • Dolar 32.3403
  • Euro 34.7603
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C

Hakkari'de defileli turizm haftası

Hakkari'de defileli turizm haftası
Hakkari İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Ticaret Meslek Lisesi tarafından “36. Turizm Haftası” kapsamında öğrenciler yörenin gelenek ve göreneklerini tanıttı.

Haber: Feyzullah Taş-Fotoğraf: Yusuf Taş- Video TV penceresine yüklenmiştir.

 Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen programa, Hakkari Valisi Muammer Türker, Hakkari Durankaya Belde Belediye Başkanı Resul Kaya, Hakkari Üniversitesi temsilcileri, milli eğitim şube müdürleri, daire amirleri ile çok sayıda davetli katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programda, konuşun İl Kültür ve Turizm Müdürü Emin Özatak, günün anlam ve önemini belirtti. Hakkari tanıtımı ilgili yapılan sunumun ardından Ticaret Meslek Lisesi Müdürü Sıtkı Zerek de Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında geleneksel hale getirdikleri programa katılan herkese teşekkür etti.

turzim-m.jpg

Öğrencilerin halk oyunları gösterisinin ardından kız ve erkek öğrenciler, gelenek ve göreneklerini yansıtan yöresel kıyafet ve yörenin kültürünü yansıtan el sanatları ve malzemelerle bir defile gerçekleştirdi. Güzellikleri ile göz kamaştıran, adeta ünlü mankenlere taş çıkartan öğrenciler, salonda buluna vali ve beraberindekilerden büyük alkış aldı. Öğrenciler daha sonrada yörenin örf ve adetlerine göre sahnede gelinin eline kına yaktılar.

Defileden sonra vali ve beraberindekiler kurumun salonunda açılan ve özellikle düğünlerde en çok tercih edilen Kıris, Doğaba, Tırşik, Keledoş gibi yöreye has yemekler ve tatlı çeşitleri sergisini gezdi. Vali ve beraberindekiler daha sonra kurumun bahçesinde kurulan kıl çadırın altında öğrenci ve velileri tarafından hazırlanan yöresel yemekler ikram edildi. Yöresel kıyafetli bazı bayanlar ise taş ocaklar üzerinde yaptıkları ekmeği Vali Türker’e ikram ettiler. Yöresel kıyafetli öğrenciler canlı müzik eşliğinde öğretmen ve aileleri ile kol kola girerek bir süre halay çektiler.
 

Bu haber toplam 13199 defa okunmuştur
  • Yorumlar 9
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim