• BIST 10238.3
  • Altın 2398.482
  • Dolar 32.2398
  • Euro 34.6949
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 10 °C

Hakkari'de deprem paniği

Hakkari'de deprem paniği
Hakkari'de meydana gelen deprem korku ve paniğe neden oldu. Değişik okullarda bayılan 15 öğrenci ambulanslarla Hakkari Devlet Hastanesi Acil Servisi'ne kaldırıldı.

Haber: Feyzullah Taş- Video Yükleniyor-Merkez üssü Hakkari'nin eski Oğul ve Ceylanlı köyü olan 5.6 şiddetinde bir deprem meydana geldi. Deprem Hakkari merkez başta olmak üzeri Çukurca, Yüksekova ve Şemdinli ilçeleri ile çevre köylerde de his edildi. Depremde can ve mal kaybı olmazken korku ve panik yaşandı.

 15 ÖĞRENCİ HASTANEYE KALDIRILDI

 Merkezde buluna değişik okullarda baygınlık ve şok geçiren 15 öğrenci ambulanslarla Devlet Hastanesi Acil Servisi'ne kaldırıldı. Ambulansta çıkartılan öğrenciler sinir krizleri geçirerek gözyaşlarına hakim olamadılar. Öğrenciler kucaklardan taşınarak hastaneye taşındı.

HASTALAR PANİKLENEREK DIŞARI ÇIKTI

Hakkari Devlet Hastanesi'nde yatmakta olan hastalar ise, paniğe kapılarak dışarı çıktı. Aileler biran olsun hastalarının başında ayrılmadılar. Bazı hastane görevlileri ise hastalarını yalnız bırakmayarak onlarla birlikte dışarıda beklemeye başladılar. Kucağında turunu olan bir kadın ise hastanenin çok şiddetli bir şekilde sarsıldığını belirterek, dışarı kaçtığını söyledi. Hastanenin ameliyat kısmında ise bazı çatlaklıkların oluştuğu iddia edildi.

MESLEK YÜKSEK OKULU TATİL EDİLDİ

Hakkari Meslek Yüksek Okulu (MYO) da da deprem anında 1 erkek 3 kız öğrenci fenalaşarak hastaneye kaldırıldı. Öğrenciler hastanede tedavi altına alındı. Okulun pazartesi gününe kadar tatil edildiği bildirildi. Hakkari Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Belenli, ise pazartesi gününe kadar derslere ara verildiğini söyledi. 1,5 gün eğitim ve öğretime ara verdiklerini söyleyen Belenli, bildiği kaderiyle de binalarında ise herhangi bir hasarın olmadığını belirtti.

HAKKARİ VALİSİ MUAMER TÜRKER

Hakkari Valisi Muammer Türker, ise il ve ilçelerde can ve mal kaybının yaşanmadığını belirterek, bugün il ve ilçelerde öğrencileri idari izinli saydıklarını belirtti.

hakkari-deprem-1.jpg

 

hakkari-deprem-3.jpg

hakkari-deprem-4.jpghakkari-deprem-1.jpg

Bu haber toplam 5074 defa okunmuştur
Etiketler: , ,
  • Yorumlar 2
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    FEYZULLAH TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    SAVAŞ TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim