• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 17 °C

Hakkari’de, depremzedeler için uyku tulumu Üretiliyor

Hakkari’de, depremzedeler için uyku tulumu Üretiliyor
Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili İdris Akbıyık, Kahramanmaraş Merkezli Depremlerden etkilenen vatandaşlarımız için Hakkari Meslek Eğitim Merkezinde üretilen uyku tulumu atölyesini inceledi.

Kahramanmaraş merkezli 11 ili etkileyen afetin ardından, ülke genelinde başlatılan yardım seferberliği Hakkari’de de devam ediyor.

Hakkari TOBB Mesleki Eğitim Merkezi’nin öğretmen ve öğrencileri, ülkemizde yaşanan deprem felaketi sebebiyle depremzede vatandaşlarımızın çadır kent ve diğer yerleşim yerlerinde kullanımı için 570 adet su geçirmez uyku tulumu üretti.  

Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili İdris Akbıyık, Akbıyık, İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Gür, Milli Eğitim Yöneticileri, Mesleki Eğitim Merkezi yönetici, öğretmen ve öğrencileri ile birlikte tekstil atölyelerinde bulunan, tulum üretim bandında üretilen tulumları yerinde inceledi.

hakkaride-depremzedeler-icin-uyku-tulumu-uretiliyor-3.jpg

Milli Eğitim Bakanlığı’nın göndermiş olduğu ödenekler ile alınan kumaşlardan toplamda, 570 adet tulum dikildi ve deprem bölgelerine ulaştırılacak. Tulum üretiminde, TOBB Mesleki Eğitim Merkezi’nin Moda Tasarım Teknolojileri alanından 2 öğretmen ve 24 öğrenci görev alıyor. Daha önce pandemi döneminde de maske, nevresim, hasta önlüğü gibi ürünlerin üretimini yapan TOBB Mesleki Eğitim Merkezi şimdi de depremzedeler için gönüllü olarak uyku tulumu üretimi için hummalı mesailerini sürdürüyor.

hakkaride-depremzedeler-icin-uyku-tulumu-uretiliyor-1.jpg

Vali Akbıyık, Öncelikle yaşanan deprem felaketi nedeniyle tüm milletimize geçmiş olsun dileyerek tüm ülkemizi derinden üzen depremlerin, milletin mayasında olan dayanışma ve kardeşlik ruhunu tekrardan canlandırdığını söyledi.

Vali Akbıyık, "Tüm Hakkarililer gibi eğitim camiamızın tüm fertleri, deprem bölgesindeki vatandaşlarımız için seferber halinde gönüllü olarak yardım faaliyetlerine katılarak yaraların sarılmasına yardımcı oldu. Özellikle meslek liselerimiz, daha önce pandemi döneminde maske, nevresim, hasta önlüğü gibi ürünlerin üretiminde olduğu gibi bu zor günlerde de 'kara gün dostu' olduğunu bir kez daha ispat etti.

hakkaride-depremzedeler-icin-uyku-tulumu-uretiliyor-3-001.jpg

Tüm meslek liselerimiz, bu süreçte kendi imkanlarına göre yaralara merhem olmaya çalıştı. Depremin ilk günlerinden itibaren yürekleri sarsın diye uyku tulumu, bere, atkı, polar, anne-çocuk seti ve battaniyeyle, üretilen sobalarla ve mobil mutfaklarında hazırladıkları sıcak yemeklerini kardeşçe paylaşarak yürekleri ısıttı. Bu vesile ile necip Hakkari halkımıza, katkılarından ve gayretlerinden dolayı tüm kurumlarımıza, sivil toplum kuruluşlarına ve eğitim camiamıza teşekkür ediyorum" dedi.

Hakkari İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Gür'de ’Depremzede kardeşlerimizin yaralarını hep birlikte sarmak için Hakkari Eğitim Ailesi olarak üzerimize düşen her görevi ifa etme noktasında, Milli Eğitim Bakanlığı’mızın talimatları ve Valimiz Sayın İdris Akbıyık’ın riyasetinde, eş güdüm içerisinde, halk eğitim merkezlerimiz, mesleki ve teknik liselerimizdeki çeşitli üretimlerimizin yanında, şimdi ise TOBB Mesleki Eğitim Merkezi’mizde, depremzede vatandaşlarımız için çok özellikli bir malzemeden uyku tulumu üretimi yapıyoruz.

Buradaki yönetici, öğretmen ve öğrencilerimiz, hep beraber koordinasyon içerisinde, çeşitli bedenlere uygun şekilde üretimini gerçekleştiriyorlar. Emeği ve üretimiyle gece gündüz çalışan Hakkari Eğitim Ailemizin her ferdine minnettarız, ” şeklinde konuştu. Hakkarihabertv.com


 

Bu haber toplam 966 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim