Hakkari'de dünya anadil etkinliği

Hakkari'de dünya anadil etkinliği
Kurdi-Der Hakkari Şubesi tarafından “Dünya Anadil Günü” nedeniyle bir basın açıklama düzenledi.

Öğle saatlerinde Kurdi-Der tarafından belediye binası önünde yapmayı planladığı açıklama önce kamera ve fotoğraf makinesi ile kayıt yapan bazı sivil polis memurlarına tepki gösterdiler.

BDP ve STK temsilcileri sivil polislere tepki göstererek basın açıklamasının yapılacağı alandan ayrılmasını istediler. Kısa tartışmanın ardından sivil polis memurları açıklamanın yapılacağı alandan ayrılmak zorunda kaldılar. Polislerin ayrılmasıyla birlikte Kurdi-Der Eş Başkanı Sultan Gündüz, ‘Dünya Anadil Günü’ ile ilgili Kürtçe basın açıklaması yaparak, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı.

Basın açıklaması sonrasında ise Kurdi-Der Eş Başkanı Vasfi Ak, BDP İl Başkanı Rahmi Kurt, STK temsilcileri 15 Mayıs’ta kutlanacak olan “Dünya Anadil Günü” ile ilgili çarşı merkezinde esnaflara ve yolda geçenlere davetiye dağıttılar. Haber: Çetin Alpsar

anadil-etkinligi-1.jpg

 

HABERE YORUM KAT
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.