• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 20 °C

Hakkari'de Dünya Pi günü etkinlikleri

Hakkari'de Dünya Pi günü etkinlikleri
Hakkari Cumhuriyet Anadolu Lisesi de okulun bir katında oluşturdukları matematik koridorunun açılışını, Pi Günü'ne denk getirdiler.

Etkinliklerle Matematiği Sevdiriyorlar

1988 yılından beri her yıl, Mart’ın 14'üncü günü; "DÜNYA Pİ GÜNÜ" olarak kutlanır. Matematikçiler için adeta bir bayram olan dünya Pi Günü, çoğu yerde çeşitli etkinliklerle kutlanmakta. Hakkari Cumhuriyet Anadolu Lisesi de okulun bir katında oluşturdukları matematik koridorunun açılışını, Pi Günü'ne denk getirdiler.

Açılışa; İl Milli Eğitim Müdürü Nurettin Yılmaz, Şube Müdürü Oktay Kızılkaya, Okul Müdüresi Ayten Demiroğlu, öğretmen ve öğrenciler katıldı. 

“Matematik’e karşı önyargıları kırmamız lazım”

 Standları dolaşarak görselleri beğeniyle izleyen ve matematiğin aslında korkulmayacak bir ders olduğunu vurgulayan İl Milli Eğitim Müdürü Nurettin Yılmaz: "Okullarımız, Pi Günü’nde, yaptıkları etkinliklerle matematiği, eğlenceli bir hale getirip öğrencilerin matematiğe olan olumsuz bakış açılarını değiştirmeyi amaçlıyorlar.

Bu çalışmaların güzel bir örneğini de bugün, Hakkari Cumhuriyet Anadolu Lisemizde yaşadık. Matematik öğretmenlerimiz, okul yöneticilerinin liderliğinde, okulun bir katını matematik koridoru haline dönüştürerek Matematiğin günlük yaşamdaki yerini ve inşasını, öğrencilerin daha iyi anlaması ve içselleştirilmesi adına, öğretmenlerimiz öncülüğünde, güzel etkinlikler yapmışlar.

Eğlendirirken öğretmeyi amaçlandıran bu tekniklerin, öğrencilerimizde olumlu yansımaları mutlaka olacaktır. Çocukların başaramam gibi önyargılarını kıran, korkulduğu için uzak durulan sayılar ve işlemleri, görsellerle ve oyunlarla eritip eğlenceli hale getiren öğretmenlerimizi ve etkinlikte rol alan öğrencilerimizi tebrik ediyorum,"dedi. 

Matematik’siz bir dünya olur mu?”

Okul Müdüresi Ayten Demiroğlu ve Matematik Öğretmeni Sinem Okçu ise etkinlikleriyle ilgili şu sözleri vurguladılar: “Matematik’siz bir dünya olur mu? Belki!… Ama sanırım eksik, gedik, yavan olur!…Rasyonel olan nedir? Nesilleri matematikle büyütmek, matematikten keyif almayı öğretmek.

Bizler de okulumuza yeni gelen 9. sınıflarımıza; hatta tüm okula, matematiği sevdirmek ve matematikle yaşamaya özendirmek amacıyla okulumuzun 3. katını matematik koridoru yaptık. Öğretmen ve öğrencilerimizin emeğiyle ortaya konulan çalışmamızı, Dünya Pİ Günü’ne denk getirdik. Açılışımıza teşrif eden İl Müdürümüz Nurettin Yılmaz ve Şube Müdürümüz Oktay Kızılkaya’ya şükranlarımızı sunuyoruz,” dediler.

44e70aed-be66-400a-8188-14fd415914b3.jpg9c93a3e0-9fdd-47e0-83ca-284b9e90ae50.jpg

 

Bu haber toplam 1206 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim