• BIST 10090.34
  • Altın 2428.149
  • Dolar 32.3702
  • Euro 34.6846
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 15 °C

Hakkari'de duygulandıran istiklal marşı etkinliği!

Hakkari'de duygulandıran istiklal marşı etkinliği!
Hakkari’de 12 Mart İstiklal Marşı’nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u anma etkinliğinde Türk bayrağı açarak İstiklal Marşı’nı gözyaşları arasında okuyan Büşra Tandoğan, herkesi duygulandırdı.

 Hakkari Milli Eğitim Vakfı İlköğretim Okulu tarafından Atatürk Kültür Merkezinde düzenlenen 12 Mart İstiklal Marşı’nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u anma etkinliğine Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprak, eşi Dr. Funda Toprak, Belediye Başkan Vekili Cüneyt Epcim,

Dağ ve Komando Tugay Komutan Vekili Yarbay Cavit Nartop, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ferdi Korkmaz, İl Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberoğlu, Milli Eğitim Müdürü Veysel Durgun ile kurum amirleri, öğretmen ve öğrencileri katıldı. Saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprak günün anlam ve önemine binaen bir konuşma yaptı.


HABERİN VİDEOSU İÇİN TIKLAYIN



Vali Toprak, “12 Mart 1921 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde büyük bir coşkuyla ve oybirliği ile milli marş kabul edilen ve merhum Mehmet Akif Ersoy tarafından kaleme alınan İstiklal Marşımız, milletimizin yurt ve bayrak sevgisinin özgür ve bağımsız yaşama tutkusundan ödün vermeden haksızlıklara karşı dimdik ayakta durarak, yeniden var olma mücadelesinin simgesi olmuştur.

Bu da İstiklal Marşımızın değerini daha yukarılara taşımaktadır. Ömrünü vatana, millete, hizmete adamış milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un bu uyanış destanında bir milletin yeniden var olması, yeniden tarih sahnesinde hak ettiği yeri alması ve şahlanması vardır.

Her kıtasında iman tazeleten, her mısrasında ecdada rahmet okutan, her kelimesinde ruhumuzu İstiklal Marşımız milli bilincimizin ve hürriyet aşkımızın en berrak ifadesidir” şeklinde konuştu.

İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı çeşitli okullarda görev yapan öğretmen ve öğrenciler tarafından İstiklal Marşı’nın şairi Mehmet Akif Ersoy’un hayatının ele alındığı tiyatro ve slayt gösterimi, müzik dinletisi ve şiirlerin okunmasıyla devam etti.

 Daha sonra Gazi İlkokulu üçüncü sınıf öğrencisi Büşra Tandoğan’ın gözyaşları arasında okuduğu İstiklal Marşı, programa damgasını vurdu.  Minik Büşra, gözyaşları arasında okuduğu İstiklal Marşı’nın son kıtasında göğsünden çıkardığı Türk bayrağını açarak “Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın” demesi, salonda duygusal anlara neden oldu.

Minik Büşra, şiirin ardından sahneden inerek Vali Toprak’ın yanına giderek Türk bayrağını teslim etti. Vali Toprak, minik öğrenciden aldığı bayrağı öpüp alnına koyduktan sonra salondaki kalabalığa dönerek bayrağı açtı.

Program, Milli Eğitim Müdürü Veysel Durgun tarafından Vali Cüneyit Orhan Toprak’a İstiklal Marşı’nın orijinal kabartmalı tablosu hediye edilirken,

İstiklal Marşı okuma yarışmasında dereceye giren öğrencilere de Belediye Başkan Vekili Cüneyit Epcim ve Yarbay Cavit Nartop tarafından ödüllerinin verilmesiyle son buldu. İHA

istiklal-marsi-kabulu-m.jpgistiklal-marsi-kabulu-1-001.jpgistiklal-marsi-kabulu-2.jpgistiklal-marsi-kabulu-4.jpg
 

Bu haber toplam 4768 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim