Hakkâri’de E-Atık Tasarım Sergisi Açıldı
Kaynak:Necmi Ertuş
Hakkâri Sümbül Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından, geri dönüşüm bilincini artırmak ve gelecek nesillere daha temiz bir dünya bırakmak amacıyla hazırlanan; “E-Atık Tasarım Sergisi” ziyaretçilere kapılarını açtı.
Öğrencilerin, kullanım ömrünü tamamlamış elektronik atıkları yeniden değerlendirerek ortaya koyduğu birbirinden özgün çalışmalar, çevre duyarlılığı ve sürdürülebilir yaşam konusunda farkındalık oluşturdu. Sergide yer alan tasarımlar, atık olarak görülen malzemelerin yaratıcılık ve emekle nasıl değerli ürünlere dönüştürülebileceğini gözler önüne serdi.
Sergiye İl Millî Eğitim Müdür Yardımcıları; Fahrettin Çelik, Nazif Tatlı, Şube Müdürleri; Oktay Kızılkaya, Sabah Saklı, Kazım Gür, Muharrem Dündar, okul yöneticileri, öğretmen ve öğrenciler katılım sağladı. Katılımcılar sergide yer alan çalışmaları inceleyerek öğrencilerden projeler hakkında bilgi aldı.
İl Millî Eğitim Müdür Yardımcısı Fahrettin Çelik, Okul Müdürü Ali İrdem şahsında, serginin hazırlanmasında emeği geçen öğretmen ve öğrencilere teşekkür ederek çevre bilincinin küçük yaşlardan itibaren kazandırılmasının önemine dikkat çekti.
Geleceğe temiz bir dünya bırakma hedefiyle hazırlanan sergi, öğrencilerin çevreye duyarlı bakış açısını ve üretkenliğini ortaya koyarken ziyaretçilerden de büyük beğeni topladı.

