• BIST 10045.74
  • Altın 2412.135
  • Dolar 32.2988
  • Euro 34.6561
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C

Hakkari'de esrarengiz ot yangınları

Hakkari'de esrarengiz ot yangınları
Hakkari’de iki ayrı köyde 4 bin 500 bağ ot ile 1 araç yakıldı.

Edinilen bilgiye göre, Hakkari’nin Pınarca Oğurlu mezrası ile Pınarca Hendek mezrasında bir hafta Aralıklarla akşam saatlerinde 4 bin 500 adat ot bağı ile 1 aracın kundaklanarak yakıldığı bildirildi. Pınarca Oğurlu mezrasında Salih Pala isimli vatandaşa ait 2500 adet ot bağı ile Abdulaziz Pala’ya ait ot yüklü Pikap’da ateşe verilerek yakıldığı belirtildi. 

Pınarca Hendek mezrasında ikamet eden Naif Aşkan isimli vatandaşa ait 2 bin adet ot bağının kundaklanarak yakıldığı belirtildi. Salih Pala isimli vatandaş Uğurlu mezrasında tarım ve hayvancılıkla geçimini sağladığını belirterek yaz aylarında oruçlu hali ile biçtiği ve sonrada üst üste topladığı 2 bin 500 adet ot bağı ile ot yüklü kardeşi Abdulaziz Pala’ya ait aracın kundaklanarak yakıldığını söyledi.

Pala,”Tek geçim kaynağımız hayvancılıktır. Ramazan ayında oruçlu halimle ot biçtik. Daha sonrada kış aylarında hayvanlara vermek için üst üste topladık. Ancak kimliği belirsiz kişiler tarafından akşam saatlerinde ot yığınları kundaklanarak yakıldı.  Bize bu zulmü yapanları Allah’a havale ediyoruz. Kış aylarını yaklaştığı bugünlerde perişan olduk. 15 bin TL değerindeki otlarımız tamamen yanarak kül oldu” dedi.

Hendek Mezrası sakinlerinden Naif Aşkan’da 2 bin ot bağının gece geç saatlerde kimliği belirsiz kişiler tarafından yakıldığını belirtti. Aşkan,”Bizler köylerimizde tarım ve hayvancılıkla uğraşarak geçimimizi sağlıyoruz. Başkada geçim kaynağımız bulunmamaktadır.

Çevre köylerimizde son günlerde ot bağları kundaklanmaya başlandı. Bu zulme artık dur demek gerekir. Otları yakanlar insanlıktan nasibini almayan kişilerdir. Mezralarımızda birçok kişi artık otlarının yakılacağı korkusu ile ot bağlarına nöbet tutmaya başladılar,” şeklinde konuştu. Haber: Serkan Kaya/Hakkarihabertv.com

ot-yakma-1.jpg

ot-yakma-2.jpg
 

Bu haber toplam 4618 defa okunmuştur
Etiketler:
  • Yorumlar 2
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim