• BIST 10082.77
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 20 °C

Hakkari’de Filistin için gıyabi cenaze namazı kılındı

Hakkari’de Filistin için gıyabi cenaze namazı kılındı
İsrail'in saldırılarında hayatını kaybedenler için tüm illerdeki camilerde olduğu gibi Hakkari’de de gıyabi cenaze namazı kılındı basın açıklaması yapıldı.

 İsrail'in Filistin'de yaptığı saldırılar sonucu hayatını kaybedenler için Hakkari Ulu Camide öğle namazı öncesi sala okundu ve öğle namazını müteakip gıyabi cenaze namazı kılındı.

Hakkari İl Müftüsü  İl Müftüsü İsmail Fakirullahoğlu tarafından Ulu camide gıyabi cenaze namazı kıldırdı. Müftü Fakirullahoğlu, bugün burada ve tüm Türkiye’de Filistin dostlarıyla birlikte İsrail'in hukuksuz uygulamalarına ve saldırılarına karşı çıkıyoruz. Allah oradaki kardeşlerimizin yardımcısı olsun dedi.

Cami çıkışında basın açıklaması yapıldı. Basın açıklamasına AK Parti Hakkari İl Başkanı Av. Zeydin Kaya ve parti yönetimi, Ak Parti eski İl Başkanı Nurettin Fırat, Aşiret lideri Necman Adıyaman, Hakkari Hak ve Dayanışma (HAK-DA) Platformu Sözcüsü Nihat Gür,  Kızılay Başkan Recep Bozkurt, İHH Başkanı Orhan Temel, STK temsilcileri katıldı.

 Burada basın açıklamasını okuyan, İHH Başkanı Orhan Temel, Şimdi Filistin için birlik zamanı dedi. Temel, ”Yıllardır işgal güçlerinin saldırıları sonucu binlerce Filistinli şehit edildi. Çok sayıda Filistinli yaralandı ve sakat bırakıldı. Binlerce Filistinlinin evleri ve arazileri hukuksuz bir şekilde işgal edildi.

  Gazze’nin etrafına örülen utanç duvarları ile son yüzyılın en büyük açık hava hapishanesi inşa edildi. İsrail’in hukuksuz ablukası ve işgali nedeniyle yıllarca Filistinliler kendi topraklarında esir olarak hayat mücadelesi veriyorlar. İsrail bölgede bulunan bütün ülkelerle siyasi ve ekonomik bir yakınlaşma kurarak kendine bir koruma kalkanı oluşturmaya çalıştı.

Aynı zamanda Cenin’de, Shuafat kamplarında, Nablus’ta ve Gazze’de çok sayıda katliam gerçekleştirdi. Mescid-i Aksa'nın, Kudüs'ün ve Filistin'in özgürlüğü, siyonist zulmün ve işgalin sona ermesi için, yapılan tüm eylemleri desteklemek hepimizin görevidir. Filistin özgür oluncaya kadar mücadelemizi tüm gücümüzle sürdüreceğiz” dedi. Haber: Feyzullah Taaş/Hakkarihabertv.com

hakkari-israil-protestosu-5.JPGhakkari-israil-protestosu-4.JPGhakkari-israil-protestosu-1.JPGhakkari-israil-protestosu-3.JPG
 

Bu haber toplam 2021 defa okunmuştur
  • Yorumlar 3
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim