• BIST 10086.88
  • Altın 2428.149
  • Dolar 32.3702
  • Euro 34.6846
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 24 °C

Hakkari'de futbolcu taraftar dayanışması

Hakkari'de futbolcu taraftar dayanışması
BAL Ligi 2. Grupta mücadele eden Hakkari Zapspor Kulubü futbolcuları, taraftarlarının da desteği ile karla kaplanan sahayı küreklerle temizleyerek yarın oynayacakları maça hazırladılar.

Haber: Nevzat Taş- Çetin Alpsar- Hakkari'yi etkisi altına alan kar yağışı hayatı olumsuz yönde etkilerken, Şehir Stadın'daki kar kalınlığı da 35 santime metreye ulaştı. Yarın Hakkari Zapspor- 72 Batmanspor karşılaşmasının oynanacağı sahaya zemininin sentetik yüzeyli çim olması nedeniyle iş makineleri giremedi. Bunun üzerine Hakkari Zapspor Kulübü futbolcuları kar yağışının dinmesinin ardından akşam saatlerinde stada giderek sahada biriken kar yığınlarını küreklerle temizlemeye çalıştı. Bunu öğrenen ve futbolculara yardımcı olmak isteyen bir grup gönüllü taraftar da stada gelerek ellerine aldıkları küreklerle sahadaki karı temizledi. Zapspor Kulübü Başkanı Ayhan Tunç, teknik direktör Mecit Tekin de taraftar ve futbolcularla çalışmaya destek vererek sahayı yarınki maça hazır hale getirmeye çalıştı.

Hakkari Zapspor Kulübü Başkanı Ayhan Tunç, etkili olan kar yağışı nedeniyle Şehir Stadyumu'nun adete kara gömüldüğünü belirterek, Hakkari'de kış koşullarının zor geçtiğini söyledi. Sahanın sentetik yüzeyli çim olması nedeniyle ağır iş makinelerinin içerisine giremediğini dile getiren Tunç, bu nedenle tek çarelerinin sahayı insan gücüyle temizlemek olduğunu ifade etti.

n4.20111210204242.jpg

Soğuk havaya rağmen futbolcu ve taraftarların desteği ile sahayı küreklerle temizleyerek yarın oynayacakları maça hazırlamaya çalıştıklarını belirten Tunç, "Şuan da hava sıcaklığı eksi 15 derece. Akşam olması nedeniyle havada karanlık. Ancak biz her şeye rağmen sahayı temizlemeye çalışıyoruz. Soğulsun taraftarlarımız da bizleri yalnız bırakmayarak bizlere destek verdi. Kışın sürekli kar yağacaktır. Her defasında sahayı insan gücüyle temizlememiz imkansız. Buradan yetkililere sesleniyoruz. Sahanın temizlenmesi için bize destek vermelerini bekliyoruz. Spor yapabilmemiz için sağlıklı bir ortamın olması lazım, bunu bizden esirgememelerini istiyoruz. Futbolcu ve taraftarlarımızın yaptığı bu çalışma bence Hakkari'de körermiş bir sporun yeniden canlanmasına örnek teşkil ediyor" dedi.

n3.20111210204419.jpg

Hakkari Zapspor Teknik Direktörü Mecit Tekin ise, gün boyunca etkili olan kar yağışı nedeniyle sahayı temizleyemediklerini belirterek, "Kar yağışının dinmesiyle birlikte sahayı temizlemeye başladık. Buda akşam saatlerine denk geldi. Futbolcularımızla beraber sahayı yarın 72 Batmanspor ile oynayacağımız maça hazır hale getirmeye çalışıyoruz. Sahaya gelen gönüllü taraftarlarımızda bizlere yardım ederek sahanın temizlenmesini sağlıyor. Bir süre önce Yeni Şırnakspor ile oynadığımız maçta çıkan bazı olaylar nedeniyle yarın 72 Batmanspor ile yapacağımız maçı seyircisiz oynayacağız. Bu nedenle yarın oynayacağımız maçı izleyemeyecek olan taraftarlarımız buraya gelerek bizlere yardım ediyor. Kendilerine teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

n1.20111210204123.jpg

Taraftarlardan Bülent Bor da, dondurucu bir soğuk hava olmasına rağmen akşam saatlerinde çalışarak sahayı kardan temizlemeye çalışan futbolcu kardeşlerine yardımcı olmaya geldiklerini belirtti. Bor, futbol taraftar dayanışması içerisinde sahayı temizleyerek yarın ki maça hazırlamaya çalıştıklarını ifade etti.

n2.20111210204157.jpg


 

Bu haber toplam 3811 defa okunmuştur
  • Yorumlar 2
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim