• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C

Hakkari’de geleneksel çocuk şenliklerine 4 okul katıldı

Hakkari’de geleneksel çocuk şenliklerine 4 okul katıldı
Hakkari İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde, Hakkari'de, "Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliği" organize edildi.

Hakkari Cumhuriyet İlk/ Ortaokulu bahçesinde düzenlenen etkinliğe, 4 merkezi okulun öğrencileri katıldı. 

 İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Vali Vekili Buğra Karadağ, İl Millî Eğitim Müdürü Nurettin Yılmaz, Eğitim Müfettişleri Başkanı Mesut Artuş, Şube Müdürleri; Ayhan Turgut ve Oktay Kızılkaya, kurum/ okul yöneticileri, öğretmen ve veliler, öğrencilerin bu renkli gününde, onların heyecan ve coşkularına ortak oldular. Öğrencilerle yakından ilgilenen Vali Vekili Buğra Karadağ ve İl Millî Eğitim Müdürü Nurettin Yılmaz, öğrencilerle birlikte yakan top oynadılar ve halat çekme yarışmasına katıldılar.

  Hakkari Cumhuriyet, 23 Nisan, Sermaye Piyasası Kurulu ve Vali İdris Akbıyık İlk / Ortaokullarından öğrencilerin 5’er oyundan toplamda 20 oyunu sergiledikleri yarışmalar, oldukça heyecanlı ve coşkulu geçti.

Halat çekme, yumurta taşıma, mendil kapmaca, şaşırtmaca, sandalye kapmaca, minder oyunu, davul zurna oyunu, istasyon, çekirge, çatlat- patlat oyunu, yakan top, çin çan, kabakçı amca ve kurt baba gibi geleneksel oyunlar ilgiyle izlendi. 

 Hakkari Milli Eğitim Müdürü Nurettin Yılmaz, çocukların oynarken aynı zamanda da öğrendiklerini söyledi. Yılmaz, etkinliğin bir amacının da çocukları dijital bağımlılıktan uzak tutmak olduğunu belirterek: "Biz çocuklara, küçük yaşlardan itibaren tamamen akademik bilgiler yükleyelim istemiyoruz.

Onları daha çok eğlendirelim, hayatın içinde bulunduralım, duygu dünyalarında kendi yeteneklerinde, becerilerinde yolculuk yaptıralım ve bu yolculuk içinde öğrenme engellerini aşmalarını ve öğrenme süreçlerini gerçekleştirmelerini sağlamak istiyoruz.

Çocuklar, açık havada gerçekleştirilen bu etkinlikte arkadaşlarıyla keyifli anlar yaşarken, aynı zamanda, sosyal becerilerini de geliştirme fırsatı buldu. Etkinlik boyunca çocukların yüzlerinden eksik olmayan gülümsemeler, organizasyonun amacına ulaştığını gösterdi. Etkinlikte emeği geçenlere teşekkür ederim,” dedi.

MEB Temel Eğitim Genel Müdürlüğü, Mayıs ayının son haftasını, "Geleneksel Çocuk Oyunları Şenlik Haftası" olarak ilan etti. Türkiye genelindeki tüm okullarda gerçekleştirilecek olan bu özel hafta, öğrencilere unutulmaya yüz tutmuş geleneksel oyunları öğretmek ve bu oyunları keyifle oynamalarını sağlamak amacıyla düzenleniyor.

5974bffe-3679-499a-b5e0-b996018a8999.jpg64e9baf4-e62d-4620-8a4c-20efade09bde.jpg
 

Bu haber toplam 447 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
FEYZULLAH TAŞ- 0.(505) 440 39 66
SAVAŞ TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim