• BIST 9079.97
  • Altın 2322.83
  • Dolar 32.3249
  • Euro 34.8612
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C

Hakkari’de geline 4 kilo altın takıldı

Hakkari’de geline 4 kilo altın takıldı
Hakkari’de Pinyanişi Aşireti'nin ileri gelenlerinden işadamı Bülent Çallı’nın Avukat oğlu Melih Çallı ile İnşaat Mühendis Büşra Çallı çiftine görkemli bir düğün töreni yapıldı. Geline 4 kilo altın takılırken, damada ise 3 milyon TL hediye edildi.

Aşiret düğününe gelen davetliler, gelin ve damada takı takmak için sıraya girdi. Aşiret düğününde siyasetçiler, kurum amirleri ve bölgedeki aşiretlerin önde gelen isimleri halay çekti.

Hakkari’nin Pinyanişi aşireti ile gelenlerinden Ankara’da yaşayan işadamı Bülent Çallı’nın oğlu avukat Melih Çallı ile yine Ankara’da yaşayan Naif Çallı’n kızı Mühendis Büşra Çallı için Berçelan Mahallesinde 2 gün 2 gece süren düğün yapıldı.

26 yaşındaki Mühendis Büşra Çallı ile hayatını birleştiren Hakkarili Avukat Melih Çallı’nın düğün töreni Hakkari, İstanbul, Antalya,  Van, İran ve Irak’tan gelen aralarında siyasetçi, kurum amirleri ve aşiretlerin ileri gelen bir çok önemli ismi buluşturdu.

Cumhuriyet Lisesi önündeki düğüne Hakkari Eski Milletvekilleri Esat Canan, Fehmi Öztunç, Hakkari Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Servet Taş, Hakkari Eski Belediye Başkanı Şükrü Çallı, Durankaya Beldesi eski Belediye Başkanı ve ve kanaat önderi Fatih Keskin, Pinyanişi aşiretinin ileri gelenlerinden Orhan Pirozbeyoğlu, Pinyanişi Aşireti Lideri Ali İhsan Zeydan’ın oğlu Ozan Zeydan, işadamı Ahmet Şen’in yanı sıra İstanbul, Antalya, Van, Hakkari, Yüksekova, ve Çukurca’dan yaklaşık 2 bin davetli katıldı.

Düğün alanında İş Adamı Bülent Çallı ve Sağdıç avukat Erol Çallı tarafından karşılanan davetliler, yerel sanatçıların söylediği Kürtçe şarkılarla halay çekti. Düğüne katılan davetlilere kavurma, pilav ve cacık ikram edildi.

Gün sonunda davetliler, Mühendis Gelin Büşra Çallı ile Avukat damat Melih Çallı’ya takı takmak için adeta birbiriyle yarıştı. Gelin altınları taşımakta zorlandı.  Gelin 4 kiloyu bulan takılar nedeniyle halay çekmekte güçlük çekerken geline onlarca bilezik, cumhuriyet altını, bileklik, kemer ve kolye takıldı. Damat Melih Çallı’ya ise yaklaşık 3 milyon TL hediye edildi.

Damadın Babası İş Adamı Bülent Çallı, oğlunun mutlu gününde kendisini yalnız bırakmayan bütün davetlilere teşekkür etti.

Çallı, “16 Temmuzda Ankara’da binlerce kişinin katılımı ile kız tarafının düğününü yaptık. Bizleri mutlu bahtiyar ettiler. Bugün de (24 temmuz) akrabalarımızın ısrarı üzerine bu kez Hakkari’de düğün yaptık. Buradaki düğünümüze de binlerin iki binlerin üzerinde misafirimiz geldi.

Allaha Şükür hepsini iyi ağırladı. Güzel eğlendik. Yerimiz tam bir düğün ve şölene döndü. Düğünümüze katılan bütün hemşehrilemize, akrabalarıma ve arkadaşlarıma dostlarıma şükranlarımı, saygılarımı sunuyorum”  İnşallah hep böyle güzel günlerde görüşürüz diyen 26 yaşındaki damat Melih Çallı ise mutlu günlerinde kendilerini yalnız bırakmayan akraba ve arkadaşlarına teşekkür etti. Hakkarihabertv.com

dsc-4631.JPG

dsc-4640.JPGdsc-4670.JPGdsc-4622.JPGdsc-4713.JPGdsc-4555.JPGdsc-4522.JPG

 

Bu haber toplam 5610 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim