• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 23 °C

Hakkari'de gerçeği aratmayan tatbikat

Hakkari'de gerçeği aratmayan tatbikat
Hakkari Mehmet Akif Ersoy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde " Deprem Haftası) nedeniyle, tüm paydaş kurumların katılmasıyla düzenlenen deprem ve yangın tatbikatı gerçeği aratmadı.

Senaryo gereği yangın, deprem ve tahliye konuları ele alındı. Deprem sonrası çıkan yangında bölgeye sevk edilen ekipler, alanda kurulan sahra çadırına tahliye işlemleri yapıldı. Jandarma ve Polis ekiplerinin güvenlik önlemlerinin ardından binaya giren AFAD, UMKE, itfaiye, Vedaş, Doğalgaz ve Kızılay ekipleri, deprem sonrası çıkan yangında etkilenen hasta ve yakınlarını kurtardı. 

Jandarma Arama Kurtarma (JAK) okulda mahsur kalanların ip yardımı ile kurtardı.  Binanın 5'nci katında mahsur kalan bir yaralı ise itfaiye ekibi tarafından başarılı bir şekilde kurtarıldı.

Bir yandan  yaralı tahliyesi yapılırken, bir taraftan da çıkan yangına müdahale edildi. Yaralılar, okul bahçesinde kurulan sahra hastanesinde yapılan ilk müdahalenin ardından ambulanslarla hastaneye ulaştırıldı.

Okulda mahsur kalan ve kurtarılan Nurşin, Hilal, Cansu, Hatice ve Melek isimli öğrenciler bağırışları ve yüzüklerindeki siyahlık ile tatbikattaki başarıları takdir edildi.  Tatbikatı Vali Yardımcısı Furkan Berber, Milli Eğitim Müdürü Nurettin Yılmaz. AFAD Müdürü Resul Karadeniz izledi.

Tatbikat sonunda AFAD Müdürü Resul Karadeniz, İtfaiye Amiri Gaffar Tekin, deprem ve yangın ile ilgile öğrencilere teknik bilgi verdiler. Vali Yardımcısı Berber, tatbikatı başarılı bir şekilde gerçekleştiren tüm paydaş kurumlara teşekkür etti. Vali Yardımcısı Berber, Hakkari Mehmet Akif Ersoy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Hayrettin Çiftçi ve rollerine en güzel şekilde yaparak tatbikata renk katan öğrencilere teşekkür etti.

Tatbikat sonunda Hakkari Kızılay Şubesi tarafından öğrencilere çorba ikramı yaptı. Haber: Feyzullah Taş

okul-4.JPGokul-6.JPGokul-1.JPGokul-3.JPGokul-3.JPGkurtarma.JPGokul-5.JPG
 

Bu haber toplam 1310 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim