• BIST 10176.33
  • Altın 2412.296
  • Dolar 32.3677
  • Euro 34.7308
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 13 °C

Hakkari'de halaylı vergi töreni

Hakkari'de halaylı vergi töreni
Hakkari İl Defterdarlığı tarafından “23.Vergi Haftası” nedeniyle düzenlenen 2010 yılı vergilendirme vergi rekortmeni ve maliye gecesi renkli görüntülere sahne oldu.

 

Akşam saatlerinde Şenler otelinde düzenlenen yemekli ödül törenine Hakkari Valisi Muammer Türker, Vali Yardımcıları Abdullah Şen, Muhammet Önder, Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Vekili Cemal Erip, Yüksekova Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sabih Kayhan  Mali Müşavirler İl Temsilcisi Tahirhan Taş, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı İsmail Akboğa, Şoförler Otomobilciler Odası Başkanı Abdi Arslan  işadamları ve maliye çalışanları katıldı. Vali ve beraberindekiler tarafından kurumlar ve gelirler vergisinde birinci ve ikinci olanların ödüllerinin verilmesinin ardından bir konuşma yapan İl Defterdarı Mehmet Yazar, verginin anlam ve önemini belirten konuşmalar yaparak daha sonrada slayt gösterimleri eşliğinde 2010 yılının vergi rakamları ve tahsilatı konusunda bilgiler verdi.

 

 HAKKARİ VERGİ GÖSTERGESİNDE SON SIRADA YER ALIYOR

Vali Muammer Türker ise, vergi alan ile vergi veren arasında bir ilişkinin kurulması gerektiğini belirtti. Türker,"Devletin parayı doğrudan insanlara vermesi, herhangi bir hizmet karşılığında vermesi yerine onlardan yapılan faaliyet karşılığı belirli bir miktarda para alarak bir anlamda hizmet üretende hizmetten yaralananlar arasından bir irtibatın kurulması tabiri caiz ise bir gönül ilişkisinin kurulması anlamına gelir. Ama her şeyden öte kamu hizmetlerini yürütmek için vergiye ve paraya ihtiyaç duyar. Bunu sağlamak içinde vergi koyar devletler. Hakkari maalesef birçok vergi göstergesi bakımında son sıralarda yer alıyor. Artışlarda aslında bakarsanız, artışların bazı vergi kalemlerinde veya faaliyet alanlarında yüksek olmasının sebeplerinden bir tanesi de galiba önceki rakamlarında çok düşük olmasıdır. Kayıt dışılığın belki Türkiye geneline göre daha düşük olmasıdır. Devlet olmanın gereği ise bunları kayıt altına almaktır" dedi.

 

 VALİ TÜRKER KÜRTÇE ŞARKIYA EŞLİK ETTİ

 Hakkari'li sanatçı Fuat Ege'nin Kürtçe olarak okuduğu "Rındamın" şarkısına Hakkari Valisi Muammer Türker'de kısa bir dörtlükle destek verdi. Valinin tören salonunda ayrılmasıyla birlikte maliye çalışanları ile vergi rekortmeni işadamları kol kola gererek canlı müzik eşliğinde halay çektiler.

 

Hakkari'de Kurumlar vergisinde İsmet Ölmaz birinci olurken, Zeki Şen ikinci, İbrahum Altun üçüncü ve Seyfettin Keği ise dördüncü oldu. Gelir Vergisinde ise Av. Zeydin Kaya birinci olurken, Güler Doğan ikinci, Cemal Sala üçüncü, Lokman Turgut dördüncü ve Arif Sancak ise beşinci oldu.

n1.20120302214654.jpg

n2.20120302214722.jpg

 

v-1.jpg

 v-2.jpg

v-3.jpgn3.20120302214737.jpg

Bu haber toplam 6883 defa okunmuştur
  • Yorumlar 18
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim