• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 12 °C

Hakkari’de İkinci Dönemin İlk Ders Zili Çaldı

Hakkari’de İkinci Dönemin İlk Ders Zili Çaldı
Kahramanmaraş merkezli 10 ili etkileyen depremlerin ardından, diğer illerde olduğu gibi Hakkari’de de iki hafta ara verilen eğitim-öğretime bugün başlandı.

Hakkari genelinde,92 bin öğrenci, yarıyıl tatilinin ardından ders başı yapmanın heyecanını yaşadı. İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Gür, Şube Müdürü Oktay Kızılkaya ile birlikte Mehmet Akif Ersoy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ndeki Bayrak Törenine katılarak,buruk da olsa 2.dönemin ilk ders zilini çaldı, öğretmen ve öğrencilerle sohbet ederek kendilerine başarı diledi. 

 İl Müdürü Bilal Gür:“2.Dönemin ilk haftasına, İstiklal Marşımızın bizi bir yapan duygusuyla başladık. Zor günlerden geçiyoruz; ama umut ve dayanışma, ülkemizin bu derin acısını iyileştirecek kadar güçlü. Çocuklarımız için daha çok yorulacağımız bir dönem diliyorum,” diyerek 2.eğitim- öğretim döneminin ilk günlerinde, öğretmenlere, öğrencilere doğru yaklaşım konusunda tavsiyelerde bulundu.

Deprem felaketleri nedeniyle içinde bulunduğumuz zor dönemde, çocuklar ve aileleri kadar öğretmenlerimizin de kaygılı olduğunu belirterek, ilk derste konu öğretimine başlamak yerine çocukların yaşadıklarını ve hissettiklerini dinlemenin çok daha uygun olacağını belirtti.

Öğretmenlerin amacının travmayı iyileştirmek değil, şefkatli, kapsayıcı ve güvenli bir yaklaşımda bulunmak olduğunu hatırlatan İl Müdürü Bilal Gür, uygun olmayan deprem görüntülerine, haberlere, olumsuz söylemlere ya da aile içinde yaşantılara maruz kalmış olabilirler.

İlk derste hemen bilgi vermek, anlatmak yerine dinlemeye zaman ayırmak çok daha kıymetli ve iyileştirici etki yaratacaktır. Yaşadıklarını konuşarak ifade etmek istemeyen öğrencilerin, çizerek ya da yazarak anlatmasına imkân verilmesi gerektiğinin altını çizdi.

Hakkarihabertv.com

hakkaride-ikinci-donemin-ilk-ders-zili-caldi-3.jpghakkaride-ikinci-donemin-ilk-ders-zili-caldi-1.jpghakkaride-ikinci-donemin-ilk-ders-zili-caldi-2.jpg

 

Bu haber toplam 776 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim