• BIST 10276.88
  • Altın 2390.367
  • Dolar 32.335
  • Euro 34.7427
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 12 °C

Hakkari'de ilginç kura çekimi

Hakkari'de ilginç kura çekimi
Hakkari İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından değişik okullarda görevlendirilecek 60 temizlik işçisi alımı için 656 kişi başvurunca düzenlenen kura çekimi trajikomik görüntülere sahne oldu.

Haber: Feyzullah Taş- Okullarda temizlik işlerinde çalışmak üzere alınacak işçiler için Hakkari İş-Kur Müdürlüğüne 657 kişi başvurdu. İl Milli Eğitim Müdürlüğü, notere resmi yazı göndererek 60 asıl ve 20 yedek isim için kura çekiminin bugün saat 13.00'te yapılacağını bildirdi. İş-Kur Müdürlüğü ise başvuru yapanlara SMS yoluyla kuranın Atatürk Kültür Merkezi'nde noter huzurunda saat 13.30 ile 17.00 arasında yapılacağını bildirdi. Saat 13.30'da kura çekiminin yapılacağı Atatürk Kültür Merkezi'ne giden vatandaşlar, kura çekiminin elektronik ortamda yapılıp bitirildiğini duyunca adeta çileden çıktı.

Hakkari Noteri Selim Ateş'in, salondakilere İl Milli Eğitim Müdürlüğünün kendilerine gönderdiği resmi yazıyı göstererek kura çekimini saat 13.30'da yaptıklarını söylemesi üzerine gerginlik tırmandı. Noter görevlilerine bağıran vatandaşlar, kendilerine haksızlık yapıldığını belirterek yapılan torpilin açıkça ortada olduğunu söyledi. Noter Selim Ateş ise, "Salonda milli eğitim görevlisi var mı?" diye bağırdı. Ateş, görevli bulunamayınca kura çekimini yenilenmeyeceğini söyledi. Durumun Milli Eğitim

Müdürlüğüne bildirilmesi üzerine, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Şerafettin Saraçoğlu kura çekiminin yapılacağı salona gelerek kalabalığı yatıştırmaya çalıştı. Kura çekiminin yenilenmemesine tepki gösteren kalabalık salonu terk etti. Bunun üzerine Atatürk Kültür Merkezi'nin önüne çok sayıda çevik kuvvet ekibi ve zırhlı araç sevk edildi.

Dışarı çıkan kalabalık slogan atarak valilik binasına doğru yürüyüşe geçti. Zırhlı araçlar da grubu takip etti. "Vali dışarı" sloganları atarak valilik bahçesine girmeye çalışan kalabalık, çevik kuvvet engeline takıldı. Kısa süre oturma eyleme yapan kalabalık, daha sonra aralarında 5 temsilci seçilerek Milli Eğitim Müdürü ile görüşmek üzere valilik binasına girdi.

Kalabalığın bekleyişi sürerken, bazı İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri ise her iki kurum arasında saat konusunda farklılık olduğunu belirterek durumu düzeltmeye çalışacaklarını söyledi. Hakkari Vali Yardımcısı Abdullah Şen ise kısa bir açıklama yaparak, "Haksızlık yok, kura bilgisayar ortamında yapılmış ancak SMS ile ilgili soruşturma başlatılacak" dedi.

kura-1.jpg

kura-2.jpg

Bu haber toplam 5263 defa okunmuştur
Etiketler: ,
  • Yorumlar 2
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    FEYZULLAH TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    SAVAŞ TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim