• BIST 9693.46
  • Altın 2513.021
  • Dolar 32.5761
  • Euro 34.7834
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 22 °C

Hakkari’de ilk defa GETAT polikliniği hizmete açıldı

Hakkari’de ilk defa GETAT polikliniği hizmete açıldı
Hakkari Devlet Hastanesi bir ilke daha imza atarak Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp (GETAT) Polikliniğini halkın hizmetine açtı.

 220 yataklı ve 100 yakın doktorun bunduğu Hakkari Devlet Hastanesinde bir ilk daha yaşandı. Yeni hizmete giren GETAT Polikliniğine gelen hastaları büyük bir titizlikle dinleyip muayene eden Uzm. Dr. İrem Önlen, çevre illerden ve ülkelerden hastaları tedaviye beklediklerini söyledi.

Geleneksek ve Tamamlayıcı Tıp tedavileri Sağlık Bakanlığı onaylı sertifikalı programlarda eğitim alan Aile Hekimi Uzm. Dr. İrem Önlen ise, GETAT Polikliniğinde yapılan tedaviler hakkında bilgi verdi.

Uz. Dr. Önlen," Hasta kabulüne başlamış bulunmaktayız. Modern tıbbi öğretilerle geleneksel tıp yöntemlerini birleştirerek amacımız, hastanın bütünsel bakış açısı ile değerlendirilip, detaylı anamnezleriyle birlikte, beslenmesinden, egzersizine, tıbbi takviyelerine kadar düzenlenip, vücudun sistemlerinin kendi kendine tedavi mekanizmalarını uyararak, regülasyonu sağlamaktır.

GETAT çerçevesinde yer alan tedaviler: Kupa Uygulaması (Hacamat) : Cilt altı kan dolaşımını artırma, lenf dolaşımını hızlandırma, kas spazmlarını çözme, toksinlerin ve karbondioksitin dışarı atılmasına yardımcı olmak gibi nedenlerle yapılan hacamat vücudun herhangi bir yerinden steril kupalarla vakum yapılarak kanın çekilmesidir.

Mezoterapi: Vitamin, mineral, protein, enzim, hormon ve diğer biyoaktif maddelerin deri altına mezoderm tabakasına enjekte edilerek bazı rahatsızlıkların tedavi edilmesi yöntemidir. Ağrı mezoterapisi; kas-iskelet sistemindeki, kas kökenli ağrıları, spazmları, romatizmal eklem ağrılarını gidermek için prokain veya lidokain kullanılarak yapılan enjeksiyon tedavisidir.

irem-4x.JPG

Temel amaç; lenf drenajını arttırmak, dolaşımı arttırmak ve böylelikle dokunun kanlanmasını ve oksijenlenmesini sağlayarak regülasyonunu sağlamaktır. Seans sayısı hastanın tedaviye verdiği iyileşme reaksiyonuna göre belirlenmekle birlikte en az 3 seans şeklinde planlanır. GETAT Polikliniğine çevre illerden ve ülkelerden hastaları tedaviye bekliyoruz" şeklinde konuştu.

irem-3.JPG

  Hakkari Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Uğurcan Kara, Hastanemiz bünyesinde Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp (GETAT) polikliniğini hizmete açtıklarını belirterek," Açılmış olup geleneksel, tıbbi tanı ve tedavi yöntemlerini etik ilkeler doğrultusunda uygulamaya başladıklarını ve alternatif tıp ya da geleneksel tıp yöntemleriyle tedavi olmak isteyen hastalarımızı hastanemize davet edip ‘İlimize hayırlı olsun" dedi.

irem-5.JPG

Bu haber toplam 1872 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim