• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 22 °C

Hakkari’de, İlköğretim Haftası Coşkuyla Kutlandı

Hakkari’de, İlköğretim Haftası Coşkuyla Kutlandı
Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ali Çelik, Eğitimin en büyük duygusu sevgidir. Bu süreçte, en büyük fedakarlığı gösterecek olanlar, tartışılmaz, eğitimin neferleri öğretmenlerimizdir dedi.

Hakkari’de, 2023-2024 Yılı İlköğretim Haftası; İl Milli Eğitim Müdürlüğü kurum yöneticilerinin, öğretmen ve öğrencilerin katılımıyla İl Milli Eğitim Müdürü Nurettin Yılmaz’ın, Valilik Tören Alanı’ndaki Atatürk Anıtı'na kurum çelengini sunmasıyla başladı. Akabinde, Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ali Çelik’in katılımıyla Dağgöl Mahallesi Şehit Selahattin İlk/Ortaokulu bahçesinde devam etti.

Programa," İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Necip Çarıkçı, Emniyet Müdürü İdris Çelik, Belediye Başkan Yardımcıları Ayhan Tunç. Abdulmecit Yılmaz, Ak Parti Başkan Vekili Mehmet Yoldaş, MHP Başkan Yardımcısı Sabri Adıyaman, Halk Eğitim Müdürü Nazif Tatlı, Şehit Selahattin İlköğretim Okulu Müdürü Übeydullah Demir, milli eğitim şube müdürleri öğretmen, öğrenci ve veliler katıldı. 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan tören, okula yeni gelen minik öğrencilere, “Hoş Geldin Çiçeği”nin sunuldu.

Burada konuşan İl Milli Eğitim müdürü Nurettin Yılmaz, Geleceğe doğru bu yürüyüşümüzde, eğitimi ve eğitimciyi önceliklerine alan Sayın Valimizin himayelerinde, ilimizde; 413 eğitim kurumu, 73.000 öğrenci ve 4.900 maarif ordumuzla birlikte, bu ilk haftanın heyecanına ortak oluyor ve sınıflarımızın kapılarını binlerce öğrencimize açıyoruz dedi.

Müdür Yılmaz;" Tüm okullarımızda gerekli güvenlik önlemleri alınarak okullarımız, eğitime-öğretime hazır hale getirilmiş, 1694 araçla 18.290 öğrencimizin taşınması ve sıcak yemekle ilgili iş ve işlemler tamamlanmış; merkez ve dört ilçemizde, 1.130.000 adet ders kitapları, devletimizin imkânları sayesinde, eksiksiz bir şekilde öğrencilerimizin masalarının üzerine konulmuştur.

Hakkâri Eğitim Ailesi olarak Sayın Valimizin liderliğinde, ekip ruhuyla ve ortak akılla hareket edip her yıl, bir önceki yılın üstüne yeni başarılar ekleyerek güzel başarı öyküleri yazacağımıza olan inancımızı ve heyecanımızı diri tutuyoruz," dedi.

- Vali Çelik "Eğitimin en büyük duygusu sevgidir"
  Vali ve Belediye Başkan Vekili Ali Çelik, 2023-2024 eğitim-öğretim yılı ve ilköğretim haftasının açılış programı vesilesiyle sizlerle birlikte olmaktan duymuş olduğum mutluluğu ve memnuniyeti ifade ediyorum dedi.

Vali Çelik," Eğitim, meşakkatli ve fedakarlık isteyen bir süreç ve tek başına bir kurumun değil tüm paydaşların destekleriyle üstesinden gelinebilecek bir olgudur.

 

Devletimizin tüm imkânlarını, eğitim için seferber edeceğiz. İlimizde; Valiliğimiz, Belediye, kurum-kuruluşlar, STK ve tüm halkımızın eğitime sunacakları katkılarla eğitimde büyük bir ilerleme kaydedeceğimize inanıyorum.

Eğitimin en büyük duygusu sevgidir. Bu süreçte, en büyük fedakarlığı gösterecek olanlar, tartışılmaz, eğitimin neferleri öğretmenlerimizdir. "Hayatta en büyük mucize, küçükken iyi bir öğretmene rastlamaktır,” denir. Umarım ve dilerim ki öğretmenlerimiz, küçük kalpler ve pırıl pırıl bakan gözler için unutulmaz bir mucize olurlar.

Çocuklarımızın yarınlarına, güzel başarı hikayeleri sığdırma temennisiyle tüm idareci ve öğretmenlerimizin ilköğretim Haftası’nı canı gönülden kutluyorum. Velilerimize, destekleri için teşekkürlerimi ifade ederken, sevgili öğrencilerimize de başarılar diliyorum. Rabbim, yollarını ve bahtlarını açık etsin. Ülkemizin bugünlere gelmesinde, sayısız fedakarlıklar gösteren başta M. Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehit öğretmenlerimize rahmet diliyorum,” dedi.

Programda; “Okula Dönüş”, “Rafadan Tayfa”, “Şeftali Ağaçları” ve “Yollarda Bulurum Seni”, adlı gösteriler, şiirler, Kafkas Dansı ve halkoyunları gösterisi, büyük bir ilgiyle izlendi.  Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü’nün yarışmalarda iki birincilik alan Yıldızlar Halk Oyunları Ekibi’nin gösterisi, coşkuyla alkışlandı ve beğenilerek izlendi.

Bu ekip, aynı zamanda, 22 Eylül’de, Bitlis’te düzenlenecek olan bölge yarışmasında ilimizi temsil edecek.
  Programın sonunda, etkinlikte görev alanları tebrik eden Vali Sayın Ali Çelik, alandaki öğrenci ve öğretmenlerin ‘İlköğretim Haftası’nı kutlayarak birlikte hatıra fotoğrafı çekti. Haber: Feyzullah Taş
 

Bu haber toplam 993 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim