Hakkari’de İlköğretim Haftası coşkuyla kutlandı
Kaynak:Necmi Ertuş
Hakkari’de 2026-2027 eğitim öğretim yılının başlaması dolayısıyla İlköğretim Haftası kapsamında çelenk sunma ve kutlama programı düzenlendi. İlköğretim Haftası etkinlikleri, Valilik binası önünde düzenlenen çelenk sunma töreniyle başladı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından İl Milli Eğitim Müdürlüğü çelengi Atatürk Anıtı’na sunuldu.
Programa Hakkari Valisi İbrahim Taşyapan, Vali Yardımcısı Murat Güneş, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Cafer Öz, İl Emniyet Müdürü Attila Ayata, Belediye Başkan Yardımcısı Hikmet Yaşar, AK Parti Hakkari İl Başkanı Av. Zeydin Kaya, Başkan Yardımcısı Mehmet Yoldaş, İl Milli Eğitim Müdürü Nurettin Yılmaz, okul müdürü Übeydullah Demir, protokol üyeleri, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı.
TÜM FOTOĞRAFLARI GÖRMEK İÇİN TIKLAYIN
Kutlama programı daha sonra Vali İdris Akbıyık İlk/Ortaokulu bahçesinde devam etti. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda, okula yeni başlayan öğrencilere “Hoş Geldin Çiçeği” takdim edildi.
İl Milli Eğitim Müdürü Nurettin Yılmaz, yeni eğitim öğretim yılının başlamasıyla öğrencilerin okullarına, öğretmenlerin ise öğrencilerine kavuşmanın heyecanını yaşadığını belirtti.
Yılmaz, İlköğretim Haftası’nın öğrenciler, öğretmenler ve veliler açısından yeni bir başlangıç olduğunu ifade ederek, “İlköğretim Haftası, öğrencilerin ikinci yuvaları olarak gördükleri okullarına dönmesinin yanı sıra öğretmenlerin öğrencileriyle yeniden buluştuğu, velilerin ise tatlı bir telaşa kapıldığı yeni bir dönemin başlangıcı oldu” dedi.
Hakkari genelindeki eğitim verilerine de değinen Yılmaz, kentte 512 eğitim kurumunda 60 bin 712 öğrenci ve 4 bin 522 öğretmenin yeni eğitim öğretim yılına başladığını söyledi.
Okullarda eğitim öğretimin sağlıklı ve güvenli bir ortamda sürdürülebilmesi amacıyla gerekli hazırlıkların tamamlandığını belirten Yılmaz, yeni eğitim öğretim yılının öğrenciler, öğretmenler ve veliler için başarılı ve verimli geçmesi temennisinde bulundu.
Program kapsamında öğrenciler tarafından “Okula Gidiyorum”, “Oy Bahçenize” ve “Ay Yıldızlı Bayrağım” adlı gösteriler sahnelendi. Şiirlerin okunduğu programda koro ve halk oyunları gösterileri de sunuldu.
Kutlama programının dikkat çeken bölümlerinden biri ise “Uçurtmalar Vurulmasın, Gökyüzü Çocuklara Kalsın” temasıyla düzenlenen fotoğraf sergisi oldu. Sergide Gazzeli çocuklara destek mesajı verilirken, çocukların barış ve güven içerisinde yaşayabileceğine dikkat çekildi. İkinci sınıf öğrencisi Jinda Özkan ise, bu güzel programda emeği geçen herkese teşekkür etti.
Program, öğrencilerin hazırladığı etkinliklerin ardından sona erdi.