• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 27 °C

Hakkari’de ilköğretim haftası halaylarla kutlandı

Hakkari’de ilköğretim haftası halaylarla kutlandı
Hakkari 23 Nisan İlköğretim Okulu tarafından Şehit Selahattin İlköğretim Okulu bahçesinde düzenlenen ve sunuculuğunu bir öğrencinin yaptığı İlköğretim Haftası programı renkli görüntülere sahne oldu.

Programa Hakkari Valisi İdris Akbıyık, Vali Yardımcısı Aziz Gölbaşı, Cumhuriyet Başsavcısı İsmet Çınar, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Nuri Öztürk, Dağ ve Komando Tugay Komutan Vekili Piyade Albay  Ahmet Aşık, İl Emniyet Müdürü S. Suvat Dilberoğlu, Milli Eğitim Müdürü Bilal Gür, kurum amirleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu, İstiklal Marşı, okula yeni gelen çocuklara hoş geldin çiçeği ile başladı.

Hakkari Valisi İdris Akbıyık, tarafından başlatılan ” Bir insan bir kitap” kampanyası  kapsamında öğrencilere kitap dağıtan Vali Akbıyık’a öğrencilerde kitap jesti yaptı.


FOTOĞRAFLARI GÖRMEK İÇİN TIKLAYIN


Vali İdris Akbıyık’a öğrenciler ve  il milli eğitim müdürü Bilal Gür tarafından Milli Eğitim Bakanı ProfDrZiya Selçuk ve Psikiyatr Dr. Enver Demirel Yılmaz'ın ortak çalışmalarıyla yazdığı 'Ebeveyn Benim' kitabı takdim edildi.

 İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Gür günün anlam ve öneminin ardından, Hakkari Valisi İdris Akıyık, 2019-2020 yılı eğitim ve öğretim yılının ülkemize hayırlı olmasını diledi.



Program kardelen gösterisi, şiir, Anadolu ateşi gösterisi, Hakkari yöresel halk oyunları gösterisi ile sona erdi.

Vali Akbıyık,” 3 çocuk babası olarak bir veli olarak en azında öğrenciler kadar heyecanlıyım. Daha çok okumaya gayret ediyoruz. Birinci meselemiz eğitim kitap diyoruz. Hakkari’de  yaklaşık 11 aydır “Bir Kitap Bir İnsan” kitap kampanyasını ilimizde  uyguluyoruz. 

Hakkari Valisi olarak sadece ben çocuklarımıza 12 bin adet kitap hediye ettim. Lise ve üniversite sınavlarında geçtiğimiz yıllara göre daha başarılı sonuçlar aldık. Bir kitap bir insan kitap kampanyasının ardından bundan sonrada tüm okullarda her çocuk bir etkinlik projesini başlatacağız. Yani 71 bin öğrencimiz 71 bin etkinlik yapacak” dedi.

Program sonunda Hakkari Valisi İdris Akbıyık, Cumhuriyet Başsavcısı İsmet Çınar, Dağ ve Komando Tugay Komutan Vekili Piyade Albay  Ahmet Aşık, , İl Emniyet Müdürü S. Suvat Dilberoğlu, Milli Eğitim Müdürü Bilal Gür, halk oyunları ekibi ve öğrencilerle kol kola girerek davul zurna eşliğinde halay çektiler. Haber: Feyzullah Taş

Bu haber toplam 2334 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim