• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 18 °C

Hakkari'de ilköğretim haftası kutlamaları,,

Hakkari'de ilköğretim haftası kutlamaları,,
Hakkari’de 2013-2014 Eğitim ve Öğretim yılı İlköğretim Haftası düzenlenen programla kutlandı.

Hakkari’de İlköğretim Haftası kutlamaları Valilik binası önünde düzenlenen programla başladı. İstiklal marşının okunmasıyla beraber başlayan törende İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran’ın Atatürk anıtına çelenk bırakmasıyla devam etti. Cumhuriyet İlköğretim Okulu Bahçesinde devam eden etkinliğe  Vali Necmettin Kalkan, Vali yardımcıları, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, İl Jandarma Komutanı Yavuz Özfidan, Okul Müdürleri, öğrenci ve velileri katıldı.

Burada okunan istiklal marşının ardından okula yeni başlayan öğrencilere hoş geldin çiçeği sunuldu. İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran öğrencilere yönelik bir konuşma yaptı. Kurtaran, “ Sevgili öğrenciler bizler sizleri paylaşan, üreten yorumlayan, dünya ya ve insanlığa faydalı birer birey olarak görmek için buradayız. Öğretmenleriniz bu yönde size yeni eğitim öğretim yılında yardımcı olacaklardır.

Sizlerde öğretmenlerinizi dinleyerek, çalışarak bu yönde hareket edeceksiniz. Temel amacınız ülkenize ve insanlığa yararlı birer birey olmak olmalıdır. Hepinizin ilköğretim haftasını kutluyor ve başarılar diliyorum” dedi.  İl Milli Eğitim Müdürü’nün ardından katılımcılara seslenen Hakkari Valisi Necmettin Kalkan ise “ Öncelikle 2013-2014 eğitim öğretim yılı Türkiye’mize mutluluk başarı getirdiği gibi tüm illerimize değer kattığı gibi Hakkari’mize de huzur barış ve bir değer katar.

Bu öğrencilerimiz bizlere emanet bizden çok şey bekliyorlar. Çocuklarımız en iyi eğitim alsın. En iyi öğretmenlerden eğitim görsünler. Ve gelecekte iyi mevkilerde, iyi konumlarda olsunlar. Bugün karşımızda duran bu çocuklarımıza sanıyorum sizden beklentileri budur. Öğretmen arkadaşlarımıza büyük bir sorumluluk düşüyor. Zor şartlarda görev yapıyorlar ama şartlarımız ne olursa olsun bize teslim edilen bu çocukları sorumluluklarını yerine getirerek en iyi şekilde yetiştiririler” şeklinde konuştu.

  Yapılan konuşmaların ardından program öğrenciler tarafından okunan şiirler ve yapılan ikramın ardından son buldu. Öte yandan okulların boykot edilmesi - BDP'nin, "anadilde eğitim" için okulların boykot edilmesi kararı almasının ardından Hakkari ve ilçelerindeki bazı okullarda öğrenciler dersbaşı yapmaması dikkatlerden kaçmadı. Hakkarihabertv.com


Bu haber toplam 5618 defa okunmuştur
  • Yorumlar 5
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim