• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 22 °C

Hakkari'de inanılmaz hava kirliliği

Hakkari'de inanılmaz hava kirliliği
Hakkari’de havaların soğuması ile birlikte baş gösteren hava kirliliği birçok vatandaşı şimdiden endişelendirmeye başladı.

Özellikle kış aylarında Hakkari semalarında adeta mikrop yağdığını belirten vatandaşlar ilgili kurumları göreve çağırdılar. Çarşı merkezinde bulunan sadece bir binanın bacasında çıkan duman yolda geçen herkesi hayretler içerisinde bıraktı. Bir çok vatandaş önlem alınmadığı taktirde kış aylarında aşırı hava kirliliğinden dolayı evlerinden çıkamaz hale geleceklerini ifade ederek ilgili kurumları göreve çağırdılar.

 

Vatandaşlar ” Hava kirliliği biz burada yaşayan herkesin sağlığını olumsuz yönde etkilediği gibi cansız çevre öğeleri üzerinde bile yapısal zararlar meydana getiriyor. Hava kirliliği özellikle termik santral ve fabrikaların yoğun olduğu bölgelerde yaşanır.  Hakkari’de her ikisi de yok ama inanılmaz hava kirliliğimiz var. Çünkü kalitesiz kömür kullanıyor. Doğalgaza geçmeyeceğine göre bu sıkıntıyı her kış ayında yaşamaya devam edeceğiz. İlimizde son 4 yılda neredeyse çoğu kalorifere geçti. Sobalı ev sayısı azalıyor. 

 

Hakkari-Van karayolu üzerinde bulunan Depin polis noktasında Çevre Müdürlüğü tarafından kontrol ve denetim noktası da mevcut olmasına rağmen kalitesiz ve kötü kömürün merkeze girmesi engellenemiyor. Özellikle gece veya sabahın erken saatlerinde dışarı çıkıp gözlemlerseniz kirli hava bulutunu, o inanılmaz pislik ve tehlikeyi görürsünüz. Hava kirliliği beraberinde bir sürü hastalık da doğurmaktadır.

 

Hava kirliliğinin sağlık etkisi öksürük ve bronşitten, kalp hastalığı ve akciğer kanserine kadar değişmektedir. Yalnızca gelişmekte olan ülkelerde havada bulunan partiküler madde ve kükürt dioksit nedeniyle yılda 500 bin kişinin öldüğü tahmin edilmektedir. Daha kışın başındayız. Mayıs ayına kadar bacalarımız tütmeye devam edecek. Şimdiden tedbir alınması için yetkilileri uyarıyoruz. Kamu kurum ve kuruluşları için de kömür alımı yapıldığında kalite ve kontrole dikkat edilsin. Filtre de pahalı ve zor değil. Hava kirliliği tehlikesinden kurtarın Hakkari artık sağlığımızdan endişe etmeye başladık” şeklinde konuştular.

 

Hakkari Haber TV olarak Kurban Bayram tatili nedeniyle ilgili kurum yetkililerine ulaşamadık. Ancak ilgili kurum yetkilileri eğer bu haberi okuduysalar acilen bir açıklama yapmalarını ve ne gibi bir önlem aldıklarının konusunda halkı bilgilendirmelerini bekliyoruz - Hakkarihabertv.com

 

hava-kirliligi-1.20121026165014.jpg

 

hava-kirliligi-2.20121026165024.jpg 

Bu haber toplam 7174 defa okunmuştur
Etiketler: , , ,
  • Yorumlar 14
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim