• BIST 8838.6
  • Altın 3013.818
  • Dolar 34.2332
  • Euro 37.0423
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 12 °C

HAKKARİ'DE İNTİHAR GİRİŞİMİ

HAKKARİ'DE İNTİHAR GİRİŞİMİ
Hakkari'de çalıştığı özel bir şirkette tazminatını alamayan 1 işçi çalıştığı elektrik şirketinin santral bölümündeki 65 metre yüksekliğindeki çelik kulelerine çıkarak intihar girişiminde bulundu.
ARDAHANLI BABANIN İNTİHAR GİRİŞİMİ

Ardahan nüfusuna kayıtlı evli ve 2 çocuk babası Kenan Başdemir, 7 yıl 4 aydır çalıştığı AKSA elektrik santralında bir süre önce işten çıktığını ancak halen tazminatının ödenmemesine sinirlenerek intihar girişiminde bulundu. Hakkari'den 7 kilometre uzaklıkta Hakkari-Van karayolu üzerindeki Depin Polis noktası yanında bulunan ve çalıştığı yeri olan AKSA elektrik santralına ait 65 metre yüksekliğindeki çelik kulelerin üzerine çıkarak tazminatının ödenmemesi halinde intihar edeceğini söyledi. Arkadaşları tarafından bir türlü ikna edilemeyen 36 yaşlarındaki Kenan Başdemir, intihar edeceğine ısrar etmesi üzerine olay yerine ambulans ve itfaiye araçları geldi. Arkadaşlarının yaklaşık 1,5 saatlik bir uğraşının ardında intihar girişiminde bulunan Başdemir İhlas Haber Ajansı muhabirinin yanına gelmesini istedi. 65 metre yükseğe çıkan muhabirle görüşen Başdemir,”Ben evli ve 2 çocuk babası olup Ardahan'lıyım yaklaşık 7 yıl 4 aydır bu şirkette hizmet veriyorum. Aldığı aylık yetmediği için bankalara yaklaşık 20 bin TL borçlandım. Buradaki müdürüm ve çalışma arkadaşlarımın yardımıyla bir süreden beridir evimi geçindiriyorum. Tek çarem işi bırakıp  tazminatımı alıp banka borcumu kapatmaktı. İşten çıkarak tazminatımın verilmesini ve bu parayla banka borcumu kapatmak istedim. Ancak şirket yetkilisinin tazminatımı veremeyeceğini belirtmesi üzerine kendimi kaybederek intihar girişiminde bulundum” dedi.

 Şirketin muhasebecisi Nezir Dinç'in intihar girişiminde bulunan Kenan Başdemir'a 17 bin TL olan tazminatının şirket tarafından banka hesabını yatırdığını belgeleyen dekontu vermesiyle birlikte Başdemir ve içerde kalan bir maaşının ödenmesi sözünü almasıyla birlikte intihar girişiminde vazgeçerek arkadaşları ile birlikte kuleden indi. 

  Memleketi Ardahan'a gidecek parası da olmayan Kenan Başdemir'e Hakkari şirket müdürü ve çalışma arkadaşları tarafından yol masraflarının tamamen karşılanacağı belirtildi. Yaklaşık 2 saat süren intihar girişimi sırasında olay yerinde polis karakolu bulunmasına rağmen hiçbir polis memurunun girişimde bulunmaması ise dikkatlerden kaçmadı.(Haber-Çetin Alpsar-Necmi Ertuş)

 

 

 

 

 

 

 

Bu haber toplam 4784 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
FEYZULLAH TAŞ- 0.(505) 440 39 66
SAVAŞ TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim