• BIST 10158.63
  • Altın 2471.061
  • Dolar 32.1553
  • Euro 34.9051
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 10 °C

Hakkari’de “irademe dokunma” yürüyüşü düzenlendi

Hakkari’de “irademe dokunma” yürüyüşü düzenlendi
HDP Hakkari Milletvekili Nihat Akdoğan ,” Siz o iradeyi tanımazsanız yerel demokrasinin güçlenmesinin önünde engel olursanız biz de sizi tanımayız” dedi.

Hakkari’de Belediye eş başkanları ile HDP merkez ilçe eş başkanın tutuklanması nedeniyle ‘İrademe dokunma’ yürüyüşü düzenlendi.  DBP, HDP, Emek ve Demokrasi bileşenleri öncülüğünde BDP il binası önünde başlatılan yürüyüşte ‘Kadının özgür çığlığı ile örgütlenip Ekin Van yoldaşımızın hesabını soracağız’ ve ‘İrademize dokunanı biz de tanımıyoruz’ pankartları taşındı.

14 Ağustos tarihinde Hakkari kent meclisince yapılan ‘Öz yönetim’ açıklamasının ardından Cumhuriyet Başsavcılığının haklarında başlattığı soruşturma kapsamında gözaltına alınan Hakkari Belediyesi Eş Başkanları Dilek Hatipoğlu ve Nurullah Çiftçi ile HDP Merkez ilçe eş başkanı İsmail Sihat Kaya’nın tutuklanması Hakkari’de yapılan yürüyüş ve basın açıklamasıyla protesto edildi.

Belediye önünde son bulan yürüyüşte açıklama yapan HDP İl Eş Başkanı Zeynep Besi Dara, Belediye Eş Başkanlarının tutuklanmasından dolayı çok üzgün olduklarını söyledi. Dara Besi,” Bugün çok üzgünüz. Belediye Eş Başkanlarımız tutuklandı. Maalesef ki bugün Hakkari çok sessiz. Tutuklularımız var diye sessizler. Ağrı, Muş ve bir çok ildeki ölümlere sessizler.

Bunundan dolayı bütün yurttaşların kalıcı bir barış için seslerini yükseltmesi gerektiğini ve yaşananlar karşısında mücadeleyi sürdürmeleri gerektiğinin altını çizdi. 

HDP Hakkari Milletvekili Nihat Akdoğan ise, Siyah bezin Kürdistan da ne anlama geldiğini herkes iyi bilir dedi. Akdoğan,” Burada halkın seçilmişlerine ilişkin devletin ilk günden bugüne kadar takındığı tavır ve takındığı üslup 90 yıllık süreçte Kürtlerin geldiği noktaydı. Biz şunu söyledik ilk başta. Halkın iradesini kabul etmek zorundasınız. Atanmışlar asla seçilmişlerin üstünde değildir.

Biz bu emrin hukuki bir düzenleme değil. Aksine saraydan geldiğini iyi biliyoruz. Bakın dünyanın neresinde bir ayda 15 Bin insan gözaltına alınıyor. Bunu muz cumhuriyetlerinde bile göremezsiniz. Biz irademizin arkasındayız. Siz o iradeyi tanımazsanız yerel demokrasinin güçlenmesinin önünde engel olursanız biz de sizi tanımayız. Bu ülkede demokrasi bir kişinin kazanıp kazanmamasına bağlı değildir. Bu ülkeye demokrasi gelecekse hepimiz kazanmak zorundayız” şeklinde konuştu.

Yürüyüş ve basın açıklamasının ardından grup sessiz bir şekilde dağıldı. Hakkarihabertv.com

dbp-duruyus-m1jpg.jpgdbp-duruyus-m.jpg

Bu haber toplam 4431 defa okunmuştur
Etiketler: ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
FEYZULLAH TAŞ- 0.(505) 440 39 66
SAVAŞ TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim