• BIST 10247.75
  • Altın 2393.909
  • Dolar 32.2484
  • Euro 34.6675
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 14 °C

Hakkari'de itfaiye haftası etkinliği

Hakkari'de itfaiye haftası etkinliği
Hakkari İtfaiye Müdürü Beşir Çelebioğlu, Hakkari’de ilk defa “27 Eylül İtfaiye Haftası” etkinliği düzenlediklerini belirtti.

Pehlivan Mahallesi'nde bulunan İtfaiye Müdürlüğü önünde Tüm-Bel-Sen Hakkari Şubesi tarafından organize edilen programa Belediye Başkan Vekili Abdullah Kılıç, Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Taş, İtfaiye Müdürü Beşir Çelabioğlu ile itfaiyeciler katıldı.

 İtfaiyeciliğinin 25 Eylül 1923'te belediyelere devredilmesiyle 25 Eylül-1 Ekim tarihleri arasında İtfaiyeciler Haftasının kutlandığını hatırlatan Çelebioğlu, yeni araçlarla en geç 7 dakika içersinde yangın yerine intikal ettiklerini belirtti. Belediye Başkan Vekili Abdullah Kılıç ise itfaiye araçlarının nüfusa göre yeterli olmamasına rağmen itfaiye ekibinin canla başla çalıştığını ifade ederek, kahraman tüm itfaiyecilerin bugününü kutladığını belirtti.

 İTFAYECİLER HAFTASINI KUTLUYORUZ

serdar-kosar-tum-bel-sen.jpgTüm-Bel-Sen Hakkari Şubesi Başkanı Serdar Kuşar ise bu gün burada toplanmamızın asıl sebebi İtfaiye Müdürlüğünde çalışan emekçi arkadaşlarımızın İtfaiyeciler haftasını kutlamaktır dedi.

Kuşar,"Herkesin koşarak kaçtığı herhangi bir yangın olayında veya her türlü doğal afette hep yanımızda gördüğümüz; yurttaşlarımızın can ve mal güvenliği için gece gündüz demeden canları pahasına görev yapan itfaiyecilere ülkemizde maalesef ki hak ettikleri ilgi ve değer verilmemektedir.

Çalışma saatleri diğer pek çok çalışana göre çok daha uzun, çoğu haftada 50 saatten fazla çalışmaktadır. Bu süre, yangın söndürme işinin uzaması ve büyük olaylarda izin günlerinde de çalışılması nedeniyle uzayabilmektedir. Yerel yönetim emekçilerinin sorunlarına çözüm üretmek ve onların haklarını savunmak için kurulan TÜM BEL SEN, belediyelerin gerçek emekçileri olan itfaiyecilerin yaşadıkları bu sorunların çözümüne yönelik taleplerinin gerçekleşmesi için yıllardır mücadele etmektedir.

 

Yine itfaiyeciler gibi çok özel ve zor çalışma koşullarına sahip olan  Zabıta çalışanları da uzun süreli, gece gündüz demeden görev yapmalarına rağmen gerçek emeklerinin çok altında maaş almaktadırlar. Bir anlamda kamu düzeninin sağlanmak için  görevini yerine getiren zabıtalar sık sık  saldırılara da maruz  kalmaktadırlar.

 

Bu saldırılar sonucu; Kimi zaman yaralanma, kimi zaman ölümle sonuçlanmaktadır. Ayrıca, asli görevleri arasında yer almayan birçok işi yapmaları istenmektedir. Kentin düzenini oluşturan imardan çevre sağlığına, kentin esenliği ve ekonomik yapısından kolluk gücüne kadar üzerlerine birçok görev yüklenen zabıta çalışanlarının sorunları hem belediye yönetimleri, hem de merkezi hükümetler tarafından görmezlikten gelinerek yıllardan beri birikmiş ve kangrenleşmiştir.

 

Bir kısmı yasa ve yönetmeliklerden; bir kısmı ise her yerelin kendi özgül koşulları ve özel uygulamalarından kaynaklanan sorunlar yaşanmaktadır. Belediyemizde de olası yaşanabilecek sorunlara karşı Emekçi arkadaşlarımızın Ekonomik, Sosyal, Demokratik, Özlük ve diğer hukuki tüm haklarına yönelik taleplerimizi dile getireceğimiz ve mücadelesini vereceğimizi belirtmek istiyorum.

 

 Hakkari Belediyesinde bir ilk olan bu sosyal etkinliğimizin hem emekçi arkadaşlarımız hem de halkımız tarafından elbette çeşitli biçimlerde değerlendirilecektir.

Fakat 1986 alt yapısı ve 1990 yıllarında köylerin boşaltılması ile mevcut nüfusunun 4 katı göç almış bir ilde sorunların hat safhaya ulaşmaması imkansızdır. Bunları da kendimiz için  gerekçe saymayarak ve halkımızla bütünleşerek bu güne kadar desteğini esirgemeyen fedakar halkımızın duyarlığı ile biz sendika olarak ta yenilenmenin ve gelişmenin sağlanmasında Belediyenin tüm hizmetlerinde yeni bir sürecin başlanmasına da  katkı sağlayacağız.

 

Kısaca değinmiş olduğum; Yerel Yönetim emekçilerinden İtfaiye ve Zabıta çalışanlarının sorunlarına çözüm üretmek ve onların haklarını savunmak için  bu gün Ankara da Tüm Bel-Sen tarafından bir eylem düzenlenmektedir. sendikamızın 27.09.2012 yani bugün Ankara da  gerçekleştirmiş oldukları eylemi selamlıyor, Yüreğimizin onlarla olduğunu söylemek istiyorum.

 

Bu gün Anakara da gerçekleştirilen Eyleme gerekçemizi bildirerek 27 Eylül eylemine katılamayacağımızı, fakat KESK ve Sendikamızın tutuklu bayan arkadaşların ilk mahkemeleri yapılacak olan 4 Ekim 2012 tarihinde Ankara adliyesi önünde gerçekleştirilecek eyleme Ankara da olacağımızı bildirmiş, çalışmalarımızı da sonuçlandırmış bulunmaktayız.

 

Bu vesileyle; AKP Hükümetince; KCK adı altında  KESK ve Sendikamız TÜM BEL SEN’ e yönelik uygulanan baskı, Göz Altı ve Tutuklamaların son bulmasını istiyor, son dönemde Türkiye de yaşanan yoğun  çatışmalar sonucu gerçekleşen ölümlerin önüne geçilmesi ve Ülkeye barışın gelmesi dileğiyle…İtfaiyeci arkadaşlarımızı haftaları itibarı ile kutlar çalışmalarında başarılar dilerim"şeklinde konuştu.

itfaiye-1.20120927142158.jpg

itfaiye-2.20120927142209.jpg

itfaiye-3.20120927142306.jpg


 itfayeciler.jpg

Bu haber toplam 4703 defa okunmuştur
  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    FEYZULLAH TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    SAVAŞ TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim