• BIST 10190.95
  • Altın 2402.551
  • Dolar 32.2602
  • Euro 34.7247
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 17 °C

Hakkari'de Kadın çiftçiler yarıştı

Hakkari'de Kadın çiftçiler yarıştı
Hakkari Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Kadın çiftçiler yarışıyor” bilgi yarışması sona erdi.

İl Kültür Merkezi’nde yapılan yarışma öncesinde Vali Yardımcısı Abudullah Şen ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü H. Dursun Yıldız birer konuşma yaparak, bölgede tarım arazisinin az olmasına rağmen toprakların oldukça verimli olduğunu belirterek, yarışmaya katılan bayan çiftçilere başarılar dilediler.

İl, ilçe ve köylerinden 12 bayan çiftçinin katıldığı bilgi yarışmasında tarım ve hayvancılık konulu 15 soru soruldu. 12 yarışmacı arasında Hakkari Merkez Kırıkdağ köyünden Aycan Akdoğana birinci ile Hakkari Merkez Kırıkdağ Akçalı köyünden Semra Akdoğan ikinci ve Yüksekova Akçalı köyünden Emine Aslan’da üçüncü oldu.

Yarışmanın birincisi Aycan Akdoğan’a Vali Yardımcısı Abdullah Şen tarafından tam altın, elektrikli süpürge, ütü, saç kurutma makinesi ve bal hediye edildi. İkinci olan Semra Akdoğan’a ise Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü H. Dursun Yıldız tarafından yarım altın, mutfak robotu, saç kurutma makinesi, şal, fincan takımı ve bal hediye edildi. Üçüncü gelen Emine Aslan’a ise İl Özel İdaresi Genel Müdürü Süleyman kaya tarafından çeyrek altın, fincan takımı ve bal hediye edildi. Diğere yarışmacılara ise saç kurutma makinesi fincan takımı ve Ziraat Odası tarafından çiftçilik belgeleri verildi. Yarışma sonunda programa katılan protokol yarışmacılarla birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.

  Hakkari Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü H. Dursun Yıldız ayrıca ileriki tarihlerde yapacakları yarışmada birinci gelen bayan çiftçiye koyun hediye edileceği sözünü verdi. Programa İl Müftüsü M. Feysal Geylani, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Reşit Güldal, Hakkari Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Abdi Aslan ile vatandaşlar katıldı. Haber: Serkan Kaya/Hakkarihabertv.com

kadin-ciftciler-yarisiyor-2.jpg

kadin-ciftciler-bilgi-yarismasi-2.jpg

kadin-ciftciler-yarisiyor-3.jpg

kadin-ciftciler-yarisiyor-4.jpg

kadin-ciftciler-yarisiyor-5.jpg

kadin-ciftciler-yaristi.jpg
 

Bu haber toplam 7130 defa okunmuştur
  • Yorumlar 2
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    FEYZULLAH TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    SAVAŞ TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim