• BIST 10109.84
  • Altın 2428.149
  • Dolar 32.3702
  • Euro 34.6846
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 20 °C

Hakkari'de kadına şiddet toplantısı

Hakkari'de kadına şiddet toplantısı
Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İl Koordinasyon, İzleme ve Değerlendirme Komisyon Toplantısı, Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili İdris Akbıyık'ın başkanlığında yapıldı.

Valilik'te yapılan toplantıya Cumhuriyet Başsavcısı Bayram Örenci, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ahmet Kavukçu, İl Emniyet Müdürü Salavat Mete Pınar, Hakkari Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü H. Salih Kaya ve kurum müdürleri katıldı.

Hakkari'de kadına yönelik şiddetle mücadele ulusal ve yerel uygulamalarını değerlendirmek, işbirliği ve koordinasyonu artırmak amacıyla ilgili kurumlardan temsilcilerin katılımı ile Vali  AKBIYIK’ın başkanlığında Valilik toplantı salonunda Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Koordinasyon Planının değerlendirme toplantısı yapıldı.

Toplantıda açıklamalarda bulunan Vali AKBIYIK şunları kaydetti;

“Bu   toplantıda Aile İçi ve Kadına Karşı Şiddetle Mücadele alanında çalışan tüm kurumların  "Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Koordinasyon Planı 2020-2021" yılı verileri değerlendirilerek mevcut duruma ilişkin analizler yapılmış, il ve ilçelerimizdeki 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun kapsamında olay sayıları, başvuru sayıları, Kanun kapsamındaki alınan tedbirlerin niteliği, uygulamanın daha iyiye götürülmesi için il/ilçe bazında ve Bakanlıklar tarafından planlanması gereken tedbirler değerlendirilmiştir.”

Kadına yönelik şiddetle mücadele çerçevesinde 2022 yılında atılması gereken adımlar, ilgili birimler arasında teknik düzeyde yürütülen çalışmalar sonucunda belirlenmiş ve hazırlanan 2022 Faaliyet Planı Aile ve Sosyal Hizmetler, Adalet, İçişleri,

Milli Eğitim ve Sağlık Bakanlıkları ile Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından 23 Mart 2022 tarihinde imzalanan bir protokolle kamuoyuna duyurulmuştur. Adalete erişim ve mevzuat; politika ve koordinasyon; koruyucu ve önleyici hizmetler; toplumsal farkındalık; veri ve istatistik başlıklarında 5 ana hedeften oluşan 2022 Faaliyet Planında 28 alt hedef ve bu alt hedeflere ilişkin 110 performans göstergesi bulunmaktadır.

2022 yılında erkek odaklı şekilde yürütülecek olan kadına yönelik şiddetin önlenmesine ilişkin yaygın eğitim ve farkındalık çalışmaları kapsamında; yıl içerisinde en az 5 milyon erkeğe kadına yönelik şiddetle mücadele alanında temel bilgilendirme ve farkındalık oluşturma eğitimleri verilecek şekilde gerekli planlaması yapılmış bu bağlamda ilimizde 20.000 kişiye eğitimler verilecektir. Dedi.

Psikolog Şerife Benan Özdemir  tarafından yapılan sunumda; kadına yönelik şiddetle mücadeleye ilişkin Hakkâri İli özelinde koruyucu ve önleyici tedbirlerin mevcut durumu, aile içi kadına karşı şiddet olayları, kayıt ve risk değerlendirme formunda yüksek ve çok yüksek riskli olarak belirlenen vakalar hakkında önerilen özel tedbirlerin yeterliliğinin değerlendirilmesi, 2021-2025 yılları kapsayacak 4. Ulusal Eylem Planı, Alo 183 Sosyal Destek Hattı ve Kadın Destek Sistemi (KADES) uygulaması ve kurumun çalışmaları hakkında komisyonuna bilgi sunumu yapıldı.

Hakkarihabertv.com

fpva2vqwqaipjvj.jpgfpva2vvwuasfsg2.jpg
 

Bu haber toplam 1352 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim