• BIST 10276.88
  • Altın 2390.367
  • Dolar 32.335
  • Euro 34.7427
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 9 °C

Hakkari'de kadına şiddete hayır stantları kuruldu

Hakkari'de kadına şiddete hayır stantları kuruldu
Hakkari'de "25 Kasım kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü" etkinlikleri kapsamında Hakkari'de kurulan 7 ayrı stantta bilgilendirilme yapılarak broşür dağıtıldı.

Hakkari Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne bağlı, Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi Hakkari çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı, AFAD, Kamer Vakfı, Hakkari İş Kadınları Derneği ve Lilyana kadın Kooperatifi tarafından ""25 Kasım kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü" etkinlikleri nedeniyle Bulvar Caddesi üzerinde bulunan eski belediye hizmet binası önünde stantlar kuruldu. Yolda geçen vatandaşlar kadına yönelik şiddet konusunda bilgilendirilerek el broşürleri dağıtıldı.

Stantlarda dağıtılan çeşitli broşürlerde "İnsana sevgi yakışır, şiddete karşı ses ol, kadınlara el kalkmaz, dur şiddet topluma ihanettir,  şiddetin etkisi şiddet görene sınırlı değildir,

anne çocuk ilişkisine etkisi baba çocuk ilişkisine etkisi, her türlü şiddet gibi kadına yönelik şiddette suçtur, anayasamızda kadın ve erkekler eşit haklara sahiptir, saygı görmek temel insan hakkıdır, şiddete başvurmamalıyız, şiddet mağdurları ve tanıklarının başvurabileceği yerler ve uygulamalar" yer aldı.

Jandarmanın dağıttığı broşürlerde de " Jandarma şiddetin karşısında kadınların yanındayız, kadın acil destek uygulaması (KADES), şiddet uygulayan kişi hakkında alınabilecek tedbirler, şiddete maruz kalan nerelere başvurabilir" yer aldı.

Kamer Vakfı broşürlerinde ise " vizyon, misyon, ilkelerimiz, yürütülen çalışmalar, farkındalık çalışmaları, kadın girişimciliği, acil destek programları, erken çocukluk dönemi eğitimleri, sığınmacı kadın ve çocuklara destek, çalışırken fark ettiklerimiz içerikli broşür dağıttı.

7 ayrı standın kurulduğu caddede vatandaşlar stantlara yoğun ilgi göstererek ilgili kurumlara teşekkür etti. Haber: Feyzullah Taş

kadin-siddetine-hayir-3.JPGkadin-siddetine-hayir-1.JPGkadin-siddetine-hayir-2.JPGkadin-siddetine-hayir-5.JPGkadin-siddetine-hayir-6.JPG


 

Bu haber toplam 795 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
FEYZULLAH TAŞ- 0.(505) 440 39 66
SAVAŞ TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim