• BIST 10082.77
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 18 °C

Hakkari’de ’Kardeşlik Sınır Tanımaz’ konferansı düzenlendi

Hakkari’de ’Kardeşlik Sınır Tanımaz’ konferansı düzenlendi
İçişleri Bakanlığı öncülüğünde, İdareci ve Bürokratlar Derneği tarafından 7 ilde planlanan ‘Kardeşlik Sınır Tanımaz’ konulu konferansın 4’ncüsü Hakkari’de yapıldı.

Daha önce birçok ilde düzenlenen konferansı, kardeşlik vurgusunun vatandaşlar arasında yayılması ve toplumun farklı kesimlerinin bir araya getirilmesi amacıyla akşam saatlerinde Hakkari Atatürk Kültür Merkezinde yapıldı.

Konferansa Hakkari Valisi Cüneyit  Orhan Toprak, Belediye Başkan Vekili Çüneyt Epcim, Başbakanlık Müsteşarı Saddetin kılıç, İdareci ve Bürokratlar Birliği Derneği Genel Başkanı Yücel Can, Hakkari Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Pakiş,

 Prof. Dr. Şakir Gözütok, Yrd. Doç. Tahir Yaşar, Hakkari kanaat önderlerinden Abdulkadir Kızılkaya, HATSO Başkanı Servet Taş, muhtarlar, daire amirleri ve vatandaşlar katıldı.

Konferans Hakkari Üniversitesi Rektör Danışmanı Kerim Engin’in Kuran-ı Kerim tilaveti ve idareci ve bürokratlar derneği sunumu başladı.

Burada konuşan İdareci ve Bürokratlar Birliği Derneği Genel Başkanı Yücel Can, Diyarbakır ile Kahramanmaraş’ta olduğu gibi Hakkari’de de birlik beraberlik ve huzurun adresidir dedi.

‘Kardeşlik Sınır Tanımaz’ projesi hakkında detaylı bilgiler veren Can, daha sonra Hakkari kent merkezinde yapılan hizmetlerden dolayı Vali Cüneyit Orhan Toprak ve Belediye Başkan Vekili Cüneyt Epcim’e teşekkür etti. Can,”Bizim ülkemizden başka ülkemiz ve gidecek yerimiz yok.

Bize Hakkari’ye gitmeyin Diyarbakır’a gitmeyin diyorlar.Hakkari ve Diyarbakır’a  gelmeye devam edeceğiz. Çünkü biz kardeşiz bizim ayrı ve gayrımız yok. Biz fetö’ye pkk’ya rağmen hep birlikte yaşayacağız. Kimse asla aramıza nifak sokamayacak bizim kardeşliğimiz ebediyen sürecektir” dedi.

Hakkari Hatso Başkanı Servet Taş’da birlik ve beraberlik vurgusu yaparak barış ve kardeşlik içersinde yaşamalıyız hepimiz kardeşiz dedi.

Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprak, her zamankin den fazla kardeşlik, birlik ve beraberliğe ihtiyacımız olduğunu söyledi.

Vali Toprak,”Bizler her zaman birlik ve beraberlik içersinde olmak zorundayız. Birbirimizi sevmek zorundayız. Birbirimizi sevdiğimiz zaman ülkemiz şehrimiz ve ilçemiz daha güçlü olur ve huzur dolu bir yer olur” şeklinde konuştu. Yrd. Doç. Tahir Yaşar ise İngilizlerin tarihte ülkemiz üzerindeki oyunlarına değinerek tarihten örnekler verdi.

Hakkari kanaat önderlerinden Hafız Abdulkadir Kızılkaya’da İslam tarihinden örnekler vererek, dış güçlerin ülkemiz üzerindeki oyunlarına değindi. Türkiye’de devam eden çatışmalı ortamda 50 binden fazla insanın hayatını kaybettiğini belirten Kızılkaya, dış güçlerin oyununa gelinmemesi gerektiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı sayın Recep Tayyip Erdoğan’da seslenen Kızılkaya Hakkari ile kimse uğraşmasın Hakkari il kalsın dedi.

Kuzey Irak’ta Mesut Barzani tarafından başlatılan referanduma da Türkiye’nin destek vermesi gerektiğinin altını çizen Kızılkaya,ülkemizin her yönüyle çok güçlü bir ülke olduğunu, birlik, beraberlik ve kardeşlik içerisinde yaşamamız gerektiğinin altını çizdi.

 Konferans konuşmacıları verilen plaketlerle sona erdi. Feyzullah Taş/İHA

aw151581_01.jpgkardeslik-konferansi-2-002.jpgservet-tas-003.jpgkardeslik-konferansi-4-002.jpgkardeslik-konferansi-3-002.jpg

 

Bu haber toplam 3459 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim