• BIST 10276.88
  • Altın 2390.367
  • Dolar 32.335
  • Euro 34.7427
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C

Hakkari'de katı atık tesisi kuruluyor

Hakkari'de katı atık tesisi kuruluyor
Hakkari Belediye Başkanı Fadıl Bedirhanoğlu, katı atık depolama tesisi kurulacaklarını söyledi.

İldeki en büyük sorunlarından biri olan çöp depolama tesisi belirten Belediye Başkanı Bedirhanoğlu, yoğun çalışmalar sonucunda bir neticeye vardıklarını söyledi. Yıllardır il merkezi başta olmak üzere ilçeleri ile birlikte çöplerin düzenli olarak bertaraf edilebileceği bir çöp depolama merkezinin olmamasının hem Hakkari hem de ilçelerde büyük bir sorun oluşturduğunu vurgulayan Başkan Bedirhanoğlu, “Bunun üzerine Katı Atık Yönetim Birliği’nin yapmış olduğu yoğun çalışmalar sonucu “Katı Atık Depolama Tesisi” olmayan illerden biri olan Hakkari’de bu tesisin kurulacaktır” dedi.


Başkan Bedirhanoğlu, Katı Atık Yönetim Birliği’nin kurulmasının amacı, birliği oluşturan mahalli idarelerin yapmakla yükümlü oldukları, ancak maddi imkanların yetersizliği nedeni ile tek başına yerine getiremedikleri çöplerin düzenli depolaması, değerlendirilmesi ve bertaraf edilmesi için gerekli altyapı çalışmalarını yapmak, projeleri hazırlamak ve gerekli tesisleri kurmak, atıkların geri dönüşümü ve atıklardan enerji üretmek, tıbbi ve tehlikeli atıklar için gerekli bertaraf tesislerini kurmak olduğunu söyledi.

 

Kurulacak tesisleri işletmek ve çalışır vaziyette tutmak birliğin temel amacı olduğunu da vurgulayan Başkan Bedirhanoğlu, “Birliğimizin temel amaçları doğrultusunda Hakkari ve ilçelerindeki çöp sorununu minimum bir seviyeye indirmek için 2006 yılından beri saha çalışmaları yapmakta ve konu ile ilgili bakanlıklarla sürekli yazışmalar yapılmaktadır.

 

Hakkari Belediyeleri Katı Atık Yönetim Birliği şu aşamada Çevre ve Şehircilik Bakanlığı AB Yatırımları Dairesi Başkanlığı tarafından Entegre Katı Atık projeleri için teknik yardım projesi kapsamında Türkiye genelinde 19 birlik içinde 16. sıradaki yerini almış durumda. Müşavirlik hizmetlerinin ihalesi bakanlıkça yapılmış” şeklinde ifadeler kullandı.

Bu haber toplam 3533 defa okunmuştur
  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    FEYZULLAH TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    SAVAŞ TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim