• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C

Hakkari’de kayak sezonu açıldı

Hakkari’de kayak sezonu açıldı
Hakkari’den 12 kilometre mesafede bulunan Mergabüten’da kayak sezonu başladı.

Kayak merkezi açılış törenine Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili İdris Akbıyık, Vali Yardımcısı Tevfik Kumbasar, Cumhuriyet Başsavcısı Bayram Örenci, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ahmet Kavukçu, MHP İl Başkanı Fatih Özbek, Gençlik ve Spor İl Müdürü Emin Yıldırım ile sporcular ve vatandaşlar katıldı.

2 bin 700 rakımlı zirvede kayakçıların getirdiği Türk Bayrağını Vali İdris Akbıyık, öperek teslim aldı. Burada basın mensuplarına açıklamada bulunan Vali Akbıyık, 25 Aralık bugün kayak sezonunu açıyoruz. Türkiye’de en fazla kar Hakkari Mergubutan kayak merkezinde var. Tüm Türkiye’ye ve kayakçılara hayırlı olsun dedi.

 Vali Akbıyık, ”Kayak merkezimizi bu yıl yenileyerek sezona giriyoruz. Her yıl pist uzunluğunu uzatıyoruz ve 6 bin metreye çıkarttık. Bir daha ki kar yağışında pistin tamamına açacağız. Bu yıl 50 odalı 120 yataklı 5 yıldızlı otel ayarında bir barınma kayak merkezi otelimizi yaptık.

Burada yapılacak olan ulusal ve uluslararası müsabakalarda ve yaz sezonunda da sporcuları kamp yapabilecekleri önemli bir barınma yeri olacak. Bu otel ve pistlerimizin yapımında sanayi bakanlığı, gençlik spor bakanlığı, doğu Anadolu kalkınma ajansının büyük destekleri var. Tabi ki ana lokomatifi Hakkari Valiliği ve İl Özel İdaresinin emek ve gayretleri ile yapılmıştır.

Hakkari’de her alanda belediye, eğitim, sağlık ve sporda büyük bir gelişim ve dönüşüm var. Hakkari tarihi günler yaşıyor.  Hakkari kayak dalında Türkiye şampiyonlarını çıkartmaya devam ediyor” dedi.

Vali Akbıyık daha sonra 2 bin 700 rakıma çıkarak kayakçılarla birlikte kayak kaydı. Kayak merkezine gelen aileler ise çocukları ile birlikte kaymanın keyfini yaşadılar. Herkesi kayak merkezine davet ettiler. Bir genç kız ise güzel bir şarkı seslendirerek herkesi kayak merkezine davet etti. Haber: Feyzullah Taş

vali-3-003.JPGvali-4.JPGvali-5.JPG


 

Bu haber toplam 1681 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim