• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 18 °C

Hakkari'de kurtarma operasyonu

Hakkari'de  kurtarma operasyonu
Hakkari'de erken doğum yapan bir anne ve çocuğunun kurtarılması için hastane, sağlık müdürlüğü, valilik ve askeriye büyük çaba harcadı.

HAKKARİ (İHA) -  Hakkari'nin Çukurca ilçesi Işıklı köyünden göç ederek Mezran mahallesine yerleşen ve işsiz olan Mehmet Aydın'ın eşi Fatman Aydın 4 defa doğum yapmasına rağmen her defasında çocukları öldü. 5. çocuğuna hamile olan anne Fatma Dayan saat 19:00 sıralarında fenalaşarak Hakkari Devlet Hastanesine kaldırıldı. Anne Fatma burada erken doğum yapınca ölümle burun buruna geldi. Doktorlar hastayı kurtarmak için büyük bir fedakarlık örneği gösterdi. Anne yoğun bakımda ölüm kalım savaşı verirken erken doğan kız çocuğu ise annesi gibi ölüm kalım savaşı verdi. Annenin 4 doğum yaptığını ve her defasında çocuklarının öldüğünü öğrenen doktorlar doğan çocuğunda ölmemesi için büyük çaba harcıyorlar.

 

DOKTOR BİRCAN HERKESE HAYAT DERSİ VERDİ

doktor-bircan-1.jpg

Bir süre önce Hakkari Devlet Hastanesi çocuk hastalıkları bölümünde göreve başlayan Çocuk Uzmanı Dr. Bircan Hızlı Karabacak, sağlık müdürü ve yoğun bakım ünitesindeki sağlık personeli çocuğun kurtulması için büyük çaba gösterdi. Saat 03:30 kadar çocuğun başında ayrılmayan Dr. Karabacak ve beraberindeki doktorlar, erken doğan çocuğun daha iyi şartlarda tedavi görmesi için yetkilileri devreye sokarak helikopter talebinde bulundu. İl Sağlık Müdürü Uz.Dr. Özlem Köse'de gece boyunca çocuğun başında ayrılmadı. Sağlık müdürlüğü, valilik ve askeriye işbirliği yaparak Fatih Kışlasında bir askeri helikopteri hazır hale getirdiler. Daha sonra hastaneden ambulansla alınan çocuk yine doktorun kucağında helikoptere doğru götürüldü. Helikopterde çocuk babasının kucağına bırakılarak Van iline gönderildi. Hakkari Devlet Hastanesi'nde kendine gelen annenin ise sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.

 

Doğan 4 çocuğu ölen baba Mehmet Aydın ise ilk defa sağ kalan 5. çocuğunu gördü. Baba Mehmet Aydın Van ilindeki bir hastanenin kapısında bekleyerek tedavi altına alınan çocuğunun iyileşip kucağına almanın heyevanını yaşıyor.

 

 İŞTE O FEDAKAR DOKTOR

doktor-bircan-2.jpg

Çocuk hastaları ile yakında ilgilenen ve onları kucağına alarak öpen güzelliğiyle de göz kamaştıran Çocuk Uzmanı Dr. Bircan Hızlı Karabacak, kurtardıkları bebek ile ilgili operasyonu İHA ekibine anlattı.

 

 Dr. Karabacak,"Çocuk 28 haftalık ve 1 kilo 400 gram doğdu. Annesinin kanaması olması nedeniyle sezaryenle doğumu başlattık. Çocuk doğduğunda nefesi azdı kalbide çok az atıyordu. 5. bebeden ilk yaşayan olduğu için ilk müdahalelerimizi yaptık. Çocuğun takibi çok önemli olduğu için ileriki günlerde daha kötüye gitmemesi nedeniyle sağlık müdürü, başhekim ve oradaki tüm ekip harekete geçti. Onlarda biran olsun çocuğu yalnız bırakmayarak sabah saatlerine kadar hastanede kaldılar. Ekip olarak askeriyeyle görüşüp saat 03.00 gibi askeri helikopter çıkarttık. 5. gebeliğinde ilk yaşayan olacağından bu çocuğun daha iyi şartlardan takibini yapmak için zor şartlarda gönderdik inşallah yaşayan ilk bebek olacak" dedi. Dr. Birca'nın ilde çok sevilen bir doktor olduğu içinde günde en az 60 yakın hasta baktığı belirtildi.

 

28 haftalık bebek Van ilinde tedavi altında tutuluyor

doktor-bircan-3.jpg

 

 

 

Bu haber toplam 10033 defa okunmuştur
  • Yorumlar 2
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim