• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 18 °C

Hakkari'de Kürtçe şiir dinletisine davet

Hakkari'de Kürtçe şiir dinletisine davet
Hakkari’de üniversite mezunu gençlerin düzenlediği Kürtçe şiir dinletisi “ Şeva Şaeren Kurd” programına tüm Hakkarililer davet edildi.

Hakkari’de farklı üniversitelerden mezun öğrecilerin büyük emekler sarfederek hazırladıkları “ Şeva Şaeren Kurd” adlı Kürtce şiir dinletisi programına tüm Hakkarili vatandaşlar davet edildi.

Sunuculuğunu İsmail Seyranoğlu, müziğinin ise Feqiye Teyran Kültür Merkezi müzisyenlerinin üstlendiği ve ildeki birçok işyerinin sponsor olarak katkı sunduğu şiir dinletisi 9 Mart Pazar akşamı saat 18:00’ daFeqiye Teyran Kültür Merkezi’nde dinleyicisiyle buluşacak.

Tüm Hakkarili vatandaşların davetli olduğu bu anlamlı gece öncesi programda büyük emekleri olan Hakkarili üniversite mezunu gençler, dinleyicileri geçmişe yolculuğa çıkarak gönül dostlarıyla ile tanıştıracağı gece öncesi davetiye yayınlayarak

“ Mem û Zîn in aşkını bilmeyen aşkın güzelliğini anlar mı? onların hikayesini bilmeden aşk yaşayan insanlar aşkın ne demek olduğunu anlamazlar. Bekoyu bilmeden kötülüğün, çirkinliğin boyutlarının farkına varırmıydı insan..

melayê Bateyînin mevlidini okumadan peygamberimizi bu kadar güzel tanımak mümkün olurmuydu? Feqîyê Teyran ile öğrendik sevgiliye sevgili diliyle seslenmeyi o şöyle seslenmiyormuydu sevgiliye:? Ey Dîlbera gerdenzerî, Waynazi kadêm qemerî, Qametjimûmafenerî, Wêran ezim, malim xirab.

Soğuk kış gecelerimizde melayê Cizirînin şiirleri ile içimiz ısınırdı. Onlardan öğrendik asıl sevgilin Allah olduğunu onlardan öğrendik sevginin bu dünyanın temeli olduğunu. Ey güzellik meraklısı yüreği temiz dostlar 9 Mart günü gelin Feqiye Teyran Kültür Merkezinde masal tadında bir gece yaşayalım yüreği sağlam insanlar sevgileri engin yürekler tanıyalım.

Bu dünyanın kirliliğine inat gönül dostlarımız ile tanışalım” ifadelerini kullanarak bütün vatandaşlara katılım çağrısında bulundular. Haber: Çetin Alpsar (İHA) 

normal.20140306095421.jpg

Bu haber toplam 4668 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim