• BIST 10158.57
  • Altın 2412.296
  • Dolar 32.3677
  • Euro 34.7308
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 13 °C

Hakkari'de kutlu doğum haftası coşkusu!

Hakkari'de kutlu doğum haftası coşkusu!
Hakkari Valiliği ve İl Müftülüğü tarafından düzenlene “Hz. Peygamber Toplum” temalı Kutlu Doğum Haftası programı büyük ilgi gördü.

Bir halı sahada düzenlene programa katılanlara gül ve Peygamberimizin hayatı konulu kitaplar dağıtıldı.  

 

Programa Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprak, Vali Yardımcıları Hasan Ongu, Bekir Abacı, Emniyet Müdürü S. Suvat Dilberoğlu, İl Jandarma Komutan Vekili Albay Mehmet Gököz, Diyanet İşleri Başkanlığı Baş Müfettişi Sadi  Arslan,

İl Müftüsü Faruk Gürbüz, Ak Parti 23. Dönem Milletvekili Abdulmuttalip Özbek, İl eski Başkanı Av.Abdulmecit Tarhan,  kurum amirleri, imamlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kuran-ı Kerim tilaveti ve akabinde İl Müftüsü Faruk Gürbüz tarafından günün anlam ve önemini belirten konuşmalar  yaptı.

Programda bir konuşma yapan Valin Cüneyit Orhan Toprak, "Hz. Peygamber ve Güven Toplumu" konusu üzerinde durarak Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (S.A.V)’in hayatından örnekler verdi.



Âlemlere rahmet olarak gönderilen sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed Mustafa’nın (S.A.V) doğumunun 1446. Yıl dönümünü idrak etmenin sevincini, huzurunu ve mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Vali Toprak," "Peygamberimiz Hz. Muhammed  (S.A.V) insanlar içinden seçilmiş, inananlara karşı çok şefkatli ve merhametli bir Peygamberdir.
 
Bundan tam 1446 yıl önce insanlık cahiliye devrini yaşıyordu. İnsanlar hak, adalet, dürüstlük gibi kavramları unutmuştu. Güçlü zayıfı eziyordu. Kız çocuğuna sahip olmak utanç vesilesi olduğundan diri diri toprağa gömülüyordu.
 
Yirmi üç yıllık peygamberlik süreci sonunda cahiliye devrinin karanlık günlerinden, karıncayı bile incitmekten çekinen insanlardan oluşan saadet asrının güneşinin tüm dünyayı aydınlattığı günlere gelindiğini görüyoruz. Bu kadar kısa bir zaman diliminde bu kadar büyük değişimin mimarı tabiî ki âlemlere rahmet olarak gönderilen Hz. Muhammed (S.A.V)’di.
 
Sevgili Peygamberimiz sadece dinin tebliği için vazifelendirilmiş değildir. İslam Dininin yaşantıya aktarılış şeklini, dünyada yaşantımızı nasıl şekillendireceğimizi, bizlerin hangi prensipleri yerine getirirsek toplumda hayat sürdürdüğümüz insanlarla beraber Rabbimizin razı olacağı bir hayatı yaşayabileceğimizi yine O’nun hayatından öğrenmekteyiz.
 
 "Muhabbetten Muhammed oldu hâsıl, Muhammed’siz muhabbetten ne hâsıl." Muhabbet eğer içinde O varsa güzeldir. Evet, bugün bizleri bu güzel ortamda burada buluşturan neden, kendisini anlatmaya kelimelerin kifâyetsiz kaldığı sevgililer sevgilisine, şefkat abidesine duyduğumuz sevgi ve özlemdir.
 
Peygamberimizin sünnetinin hayatımızda yol gösteren bir kandil olmasına ve O’nun bize öğrettiği İslamî prensiplerin zerrelerimize kadar hayatımıza aksederek dünya ve ahiret mutluluğumuza vesile olması dileklerimle konuşmama burada son vermek istiyorum.
 
Yunus Emre’nin dilindeki aşk peygamberine, Mevlana’nın dilindeki rahmet peygamberine, Ahmet Yesevî’nin dilindeki hikmet peygamberine, Hacı Bektaş-ı Veli’nin dilindeki sevgi ve şefkat peygamberine selam olsun. Peygamberimizin (S.A.V) kutlu doğumu hepimize güzellikler getirsin." şeklinde konuştu.
 
Daha sonra Diyanet İşleri Başkanlığı Başmüfettişi Sadi ARSLAN tarafından "Hz. Peygamber ve Güven Toplumu" konulu bir konferans verildi.
 
İlahilerin de seslendirildiği program, Hakkâri Müftüsü Faruk GÜRBÜZ’ün şair Dursun Ali ERZİNCANLI’nın "Adın Geçer" adlı şiirini okumasıyla sonra erdi.
 
Van ilinde gelen ilahi grubunun bir birinden güzel ilahilerin ardından  Diyanet İşleri Başkanlığı Baş Müfettişi Sadi Arslan, Hz. Peygamber Güven Toplum konulu sunum yaptı.

Program ilahi ve şiirlerin okunmasının ardından sona erdi. Hakkarihabertv.com.


FOTOĞRAFLARI GÖRMEK İÇİN TIKLAYIN


 

Bu haber toplam 4271 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim