• BIST 10045.74
  • Altın 2384.185
  • Dolar 32.3542
  • Euro 34.5091
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 16 °C

Hakkari'de liderler çocuk tarım kampı gerçekleştirildi

Hakkari'de liderler çocuk tarım kampı gerçekleştirildi
2022 yılı Hakkari Liderler çocuk tarım kampı gerçekleştirildi.

Bakanlığımızca her yıl 4. Sınıf öğrencilerine hayatın merkezinde tarım, tarımın merkezinde çocuk ilkesinden yola çıkarak doğa bilinci ve çevre farkındalığını kazandırmak, tarımla buluşmalarını sağlamak, tarladan sofraya gıda üretim teknolojileri ve gıda güvenirliliği hakkında bilgi vermek amacıyla ''Lider Çocuk Tarım Kampı'' etkinliği düzenlemektedir. 2022 yılı Kamp programının teması ''Uluslararası Geleneksel Balıkçılık ve Su Ürünleri Yetiştiriciliği'' olarak belirlenmiştir.

Bu kapsamda çocuklara doğa bilinci ve çevre farkındalığı kazandırmak, tarladan sofraya gıda üretim teknolojileri hakkında bilgi vermek amacıyla yürüttüğü etkinliğe ilimizde, Yunus emre İlkokulu 4. Sınıf öğrencileri arasından seçilen 20 öğrenci ile programımız 01 Haziran2022 tarihinde başlatıldı.

  " Eğitimlerin yanı sıra gezi ve etkinliklerle çocuklara eğlenceli vakit geçirme olanağı sağladı. Lider Çocuk Tarım Kampı'nın açılışında bir konuşma yapan Hakkâri İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Cemal ÖZKAN etkinliğin önemine değinerek çocuklara başarılı bir kamp geçirmelerini diledi.

Kampta çocuklara doğal güzellikler, Gıda güvenirliği, Tarladan Sofraya Gıda üretimi, Gıdaya erişim. Doğa bilinci Suyun önemi ve su tasarrufu ile Tarım ve hayvancılık konularında eğitim verildi.

Programdaki gezilerde ise çocuklar Hakkâri ili çem mevkiinde bir alabalık tesisini ziyaret ettiler tesis ile ilgili bilgi aldılar, ardından Hakkâri Orman İşletme Müdürlüğü, Milli Parklar ve Doğa Koruma Müdürlüğü ziyaret ettiler ve kurumların faaliyet alanları ile ilgili kurum müdürleri tarafından bilgilendirmeler yapıldı.

Son gün 03 Haziran 2022 tarihinde Bay Köyünde tarım işletmelerine ziyaretler yapıldı bay köyü programına katılan ve bay köyünde tarımsal işletmesi olan iş adamı Mehmet Seven, İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı Nurettin Fırat çocuklara bilgilendirmeler yaptı hoş geçen sohbetten sonra keyifli vakit geçiren çocuklar Katılım Belgelerini alarak kampı tamamladı.

dsc-2484.jpg

Bu haber toplam 689 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim