• BIST 9077.87
  • Altın 2324.865
  • Dolar 32.3699
  • Euro 34.9644
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 15 °C

Hakkari’de Lilyana Tasarım Atölyesi açıldı

Hakkari’de Lilyana Tasarım Atölyesi açıldı
Hakkari’de 85 kadının istihdam edildiği Lilyana Tasarım Atölyesi Vali Yardımcısı ve Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Berat Kasımoğlu ve beraberindeki protokol üyeleri tarafından hizmete açıldı.

 Biçer Mahallesi İş Geliştirme Merkezi (İŞGEM) binasında hizmete açılan Lilyana Tasarım Atölyesi açılışına Vali Yardımcısı ve Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Berat Kasımoğlu, Kanaat Önderi Timur Yoldaş, HATSO  Başkanı Servet Taş, Hakkari Sanayi ve İş adamları Derneği Başkanı Veli Kaya,

Halk Eğitim Merkezi Müdürü Nazif Tatlı, işadamı Hacı Özdemir, Adana' dan İş kadını Filiz Yaldız, Ticaret İl Müdürü Salih Kaya, AFAD Müdürü Resul Karadeniz, Kültür ve Turizm Müdürü İdris Ağacanoğlu, KOSGEB Müdürü Cihat Gür,  Hakkari Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdür Yardımcısı Aydın Demir, Hakkâri Sportif Faaliyetler Kulübü Başkanı Turan Şimşek, Hakkari Üniversitesi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Resim-İş Eğitimi Anabilim Dalı Dr. Öğretim Üyesi Firdevs Sağlam, ASP çalışanları, STK temsilcileri ile çok sayıda kadın katıldı.

 Açılışı, beraberindeki Protokol üyeleri ile beraber yapan Vali Yardımcısı Kasımoğlu, 45 kadının istihdam edileceği Lilyana Tasarım Atölyesi’nin hayırlı olmasını diledi.

Kasımoğlu daha sonra  atölye çalışmaları hakkında bilgi aldı.
  Değişik organik ürünlerin sergilendiği standını ziyaret eden Kasımoğlu, çocuklarla da yakından ilgilendi.

Hakkari İş Kadın Derneği ve Kooperatif Başkanı Ümmühan Keskin, Hakkari İş Kadınları Derneği ve Sınırlı Sorumlu Lilyana Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi Lilyana Tasarım Atölyesini Halk bankası üretici kadın kredisi ile açtıklarını söyledi.

Keskin,” 85 kadının istihdam edildiği atölyede ata tohumu ve geri dönüşüm üzerine çalışmalar yürütülecek. Atölye ileriki zamanlarda marka tescili de yapacak. Hakkari için ve özellikle bölgede İş kadınlarının kadın girişimcilerin sayısının arttıracak.  Yeni projelerle de Hakkari iline yenilikler katmaya devam edecek.

Lilyana tasarım atölyesi için Hakkari Belediyesi, Mehmet Akif Ersoy Mesleki ve Anadolu Lisesine, İl Milli Eğitim Müdürüne, Halk Eğitim Merkezi Müdürüne desteklerinden dolayı teşekkür ederiz” dedi. Haber: Feyzullah Taş

01-054.JPG

dsc-6904.JPGdsc-6906.JPG05-020.JPGdsc-6907.JPGdsc-6911.JPGdsc-6946.JPGdsc-6950.JPG
 

Bu haber toplam 2506 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim