• BIST 9079.97
  • Altın 2325.078
  • Dolar 32.3459
  • Euro 34.9427
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 14 °C

Hakkari'de ‘Matematik Seferberliği' olumlu sonuçlar veriyor

Hakkari'de ‘Matematik Seferberliği' olumlu sonuçlar veriyor
Millî Eğitim Bakanlığı’nca matematiği, günlük yaşam becerilerine uyarlayarak, bu dersi küçük yaştan itibaren öğrencilerin sevmelerini sağlamak amacıyla başlatılan Matematik Seferberliği, Hakkari'de meyvelerini vermeye başladı.

Milli Eğitim Bakanlığı'nca hazırlanan ‘Matematik Dijital Eğitim Platformu’ndaki öğretmen ve öğrencilere yönelik hazırlanan; konu anlatım videoları, animasyon ve etkileşimli içerikler, sınıf içi öğrenmeye ve matematiği keşfetme süreçlerine, olumlu katkılar sağlıyor. Bu platformun tanıtımı kapsamında, 65 öğretmene eğitimler verildi. 

Matematik Seferberliği çerçevesinde, Hakkari'de yürütülen çalışmalarla ilgili bilgi veren İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Gür” Bakanlığımızca hayata geçirilen ve "Her Yerde Matematik" anlayışıyla hazırlanan matematik seferberliği programı ile öğrencilerimizde matematik önyargısını kırmak üzere, çok etkili olacak bir seferberlik başlatıldı.

Yoğun bilgi aktarımının olduğu geleneksel yöntemlerde, matematik dersine karşı öğrencilerde bir önyargı gelişiyordu. Şimdi ise matematikte başlatılan yeni yaklaşım ve tekniklerle materyal geliştirme ve öğretmen eğitimleriyle  öğrencilerimiz, bu derse karşı olumlu tutumlar kazanmaya başladıklarını mutlulukla müşahede etmekteyiz.

hakkaride-matematik-seferberligi-olumlu-sonuclar-veriyor-1.jpg

Matematik Seferberliği kapsamında, okullarda matematik koridorları kurulmaya başlandı. Bugün de Cumhuriyet İlk/Ortaokulumuz, Matematik Seferberliğinde, arklı ve başarılı bir çalışmaya imza attılar. Okullarında, sınıflar arası, "Eğlenceli Matematik Yarışması” düzenlediler.

Üç kategoriden oluşan bu yarışmada; Hikaye Yazma, Şarkı Oluşturma ve Zeka Soruları ile her kademe, kendi arasında rekabet içerisinde, sınıf arkadaşlarından da aldıkları tezahürat desteğiyle keyifle yarıştı. Böylelikle birbirinden renkli matematik temalarının işlendiği başarılı bir etkinliğe imza attılar.

Görüyoruz ki farklı yaklaşımlar içerisinde uygulanan bu yeni modeller, öğretmenlerimizin de ufuklarını geliştiriyor, bu da ders verimliliğine oldukça önemli katkılar sağlıyor. Aynı zamanda, günlük hayatla ilişkili hâle getirebilmek üzere başlatılan bu çalışmalarda, öğretmenlerimizden güzel geri dönüşler alıyoruz. 

hakkaride-matematik-seferberligi-olumlu-sonuclar-veriyor-3.jpg

Çocuklarımız ve gençlerimiz, matematiği severek, günlük hayatlarında kullanabilen, analitik düşünerek yeni fikirler oluşturabilen bireyler olarak eğlenceli bir şekilde, yeni teknikler öğreniyorlar. Tüm bu yapılan çalışmalar, bugünün çocuklarını yarınlara hazırlama noktasında önem teşkil ediyor.

Böyle önemli bir çalışmayı başlatan Sayın Bakanımıza ve eğitim-öğretim süreçlerinde, her zaman himayelerini gördüğümüz Sayın Valimize, şükranlarımızı arz ederken böyle bir çalışmada emeği geçen Cumhuriyet İlk/Ortaokulumuz Ailesi’nin değerli yönetici ve öğretmen ve öğrencilerine teşekkür ediyorum," dedi. Hakkarihabertv.commatematik-basarisi.jpg


 

Bu haber toplam 796 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim