• BIST 9918.55
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 27 °C

Hakkari'de Mayıs ayında kayak yarışması

Hakkari'de Mayıs ayında kayak yarışması
Hakkari'de 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında 3 bin 800 rakımlı Berçelan Yaylasında alt disiplinli kayak yarışması düzenledi.

Hakkari Valiliği ve Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünün ortak girişimi ile düzenlenen yarışmada kayakçı sporcular minikler , yıldızlar ve gençler kategorisinde yarıştı.

Türkiye'nin birçok bölgesinde sıcak hava etkisini gösterirken, Hakkari'de vatandaşlar kayak yapmanın heyecanını yaşadı.

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünce, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında 3 bin 300 rakımdaki Berçelan Yaylasında etkinlikte sporcular ve aileleri keyifli anlar yaşadı.

Kayak yarışmasından dereceye giren öğrencilerin ödülleri protokol üyeleri tarafından verildi.

Gazetecilere açıklamada bulunan Gençlik Spor İl Müdürü Emin Yıldırım, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında kent merkezine 18 kilometre uzaklıkta bulunan Berçelan Yaylasına geldiklerini söyledi.

Bölgenin rakımı 3 bin 300 metreden başlayıp, 3 bin 765 metreye uzanıp Karadağ'a kadar çıktığını aktaran Yıldırım konuşmanın devamında şu ifadeleri kullandı.

kayak-yariymasi-bercelan.jpg

'' Son derece zengin bir coğrafya. Bölgede yılın dört mevsimin aynı anda yaşamak mümkün. Şuan bizim yaşadığımız mevsim mayıs ayı bizler de 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında ilimizde salon sporlarında , doğa sporlarında birçok alanda birbirinden güzel faaliyetler yaptık.

Bunlardan bir tanesi de kayak müsabakası dediğim gibi Türkiye'nin birçok yerinde insanlar denizler, kitle turizmi ile buluşmuşken, bizler burada çiçekleri koklarken, diğer taraftan kayak kayıyoruz.

kayak-yarismasi-2-003.jpg

Bu da coğrafyamızın ne kadar zengin olduğunu gösteriyor .Burada kayak yapıyor olmak büyük bir şans bizler için bu anlamda bizlere destek sağlayan başta Sayın Valimiz İdris Akbıyık olmak üzere Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Mehmet Kasapoğlu, bütün paydaş kurumlara , emeği olan herkese şükranlarımı arz ediyorum.

Bizler bu tür faaliyetlerle Hakkari'mizin doğasını, coğrafyasını hem yerelde hem ulusalda hem de uluslar arası arenada tanıtmak için bu ve buna benzer birçok faaliyet yapacağız. Tekrardan emeği olan herkese teşekkür ederim.'' dedi.

kayak-yarismasi.jpg

Müsabakaya,İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Vali Yardımcısı Tevfik Kumbasar, Vali Yardımcıları,Talha Battal, Murat Yayabaşı, Gençlik Spor Şube Müdürü Sabri Demir,Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Spor Şube Müdürü Nevzat Yılmaz ve sporcular katıldı. İHA

Bu haber toplam 1020 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim