• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C

Hakkari’de meşaleli yürüyüş

Hakkari’de meşaleli yürüyüş
Hakkari KESK Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Cahit Balıkesir, tüm tutuklamaların kaldırılarak DİVES Genel Başkanı Lokman Özdemir’inde biran önce serbest bırakılmasını istedi.

 


Hakkari TV
Yükleyen Hakkarihabertv. - Son dakika haberler

Haber: Çetin Alpsar, Feyzullah Taş

Bulvar Caddesi üzerinde başlayan yürüyüşe Hakkari Belediye Başkanı Dr. Fadıl Bedirhanoğlu, KESK MYK’dan Hüseyin Gölpınar, Ses Genel Başkanı Bedriye Yorgun, TÜM-BELSEN MYK’dan İzzettin Alpergin,Tarım ORKAMSEN MYK’dan Ergün Haspolat, BTS Birleşik Taşımacılık çalışanları sendikası MYK’dan Yunus Akıl, Eğitim-Sen kadın sekreteri Gülçin İspert ve Hakkari sivil toplum kuruluşları yöneticileri ve siyasi parti temsilcileri  katıldı.

 

Yürüyüşe geçen kalabalık ellerindeki Lokman Özdemir serbest bırakılsın pankartları ile 200 metre boyunca yürüyen kalabalık slogan atarak AKP hükümetini tepki gösterip tutuklananların serbest bırakılmasını istediler. Belediye binası önünde bir açıklama yapan KESK Dönem Sözcüsü Cahit Balıkesir, Hakkari'de "KCK operasyonu" adı altında ardı arkası kesilmeyen tutuklamaların devam ettiğini belirtti. Yapılan baskınlarla 25 Ağustos'ta gözaltına alınan ve Van'da çıkarıldığı Ağır Ceza Mahkemesi nöbetçi hakimliği tarafından tutuklanan Konfederasyonları KESK’e bağlı Diyanet ve Vakıf Emekçileri Sendikası (DİVES) Genel Başkanı Lokman Özdemir'in tutuklanması tam bir hukuk skandalı olduğunu ifade eden Balıkesir, evrensel hukuk  ile bağdaşmayan bu kararı emekçiler olarak bizler kabul etmiyoruz dedi.

 

 Balıkesir,” Bu karar uluslar arası sözleşmelere ve insan hakları evrensel beyannamesinde geçen örgütlenme hakkına, düşünce ve ifade özgürlüğü ilkelerine bir saldırı olarak değerlendiriyoruz. DİVES Genel Başkanı Lokman  Özdemir'in yaptığı bütün konuşma ve aldığı notları, direk KCK yapılanmasıyla, KESK'in 15 Ağustos'ta Toplu İş Sözleşmesi için Ankara'ya çağırdığı Özdemir'in "Yol paramız yok" diyerek gidemeyeceğini söylemesi de KCK’nin 15 Ağustos kutlamalarıyla ilişkilendirilerek suç sayıldı. Yaptığı bir basın açıklamasında, namus olgusu ile  ilgili, kur’an ayetlerinden örnek vermesi mahkemece “Örgüt Propagandası” olarak değerlendirilmiştir.

Bu temel de buradan AKP İktidarına sesleniyoruz. Yaptığınız bir hukuk skandalıdır. Bu hukuksuzluğa son verin. Başta DİVES Genel Başkanı Lokman ÖZDEMİR olmak üzere  Cezaevlerinde tutuklu bulunan tüm  seçilmiş Kürt  siyasetçiler, sendikacılar, aydınlar ve çocuklar derhal serbest bırakılmalı. Kürt Sorununun Barışçıl çözümü için Bölge STK larının silahların karşılıklı susturulması için yaptıkları çağrılara Hükümet yanıt vermelidir” şeklinde konuştu.

 

kesk-mesale-1.jpg

 

 kesk-mesale-2.jpg

kesk-mesale-2.20100904230919.jpg

kesk-mesale-3.jpg

kesk-mesale-4.jpg

kesk-mesale-5.jpg

Bu haber toplam 4714 defa okunmuştur
  • Yorumlar 2
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim